WHBC-GR: Dinka, μια αξιοθαύμαστη φυλή από το Σουδάν (εικόνες)

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Dinka, μια αξιοθαύμαστη φυλή από το Σουδάν (εικόνες)

Οι Dinka είναι μια φυλή από το Νότιο Σουδάν. Ζουν από τον δέκατο αιώνα και στις δύο πλευρές του ποταμού Νείλου και μιλούν μια γλώσσα που ανήκει στην φυλή Nilo-Saharan. Είναι περίπου τρία εκατομμύρια και χωρίζονται σε  21 ομάδες, η κάθε μια με δικό της ηγέτη...

Παρόλο που η γεωργία ήταν πάντα ο κύριος οικονομικός πόρος τους, δεν έχουν χάσει ποτέ μια σημαντική γεωργική και αλιευτική ευκαιρία που τους επιτρέπει να είναι αυτάρκεις στα τρόφιμα. Η εμπορική δραστηριότητά τους αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία μέρα με τη μέρα.

Οι φωτογράφοι Carol Beckwith και Angela Fisher έχοντας μια εμπειρία άνω των 30 χρόνων από την καταγραφή τελετών, τελετουργιών και καθημερινής ζωής των αφρικανικών φυλών αντικατοπτρίζουν μια μακρά και βαθιά σχέση σεβασμού προς τα έθιμα και τους ανθρώπους αυτών των φυλών, ιδιαίτερα εκείνων των (Dinka) Ντινκά:




























Παραδοσιακά, οι Dinka δεν φορούν πολλά ρούχα, οπότε είναι φυσιολογικό για έναν άνδρα να κυκλοφορεί εντελώς γυμνός, μόνο με τα περιλαίμια γύρω από το λαιμό του. Οι γυναίκες φορούν συνήθως μόνο μια λωρίδα από δέρμα κατσίκας στη μέση. 

Οι άνδρες φροντίζουν πολύ τον καλλωπισμό  του σώματος τους. Συνήθως αφαιρούν κάποια δόντια ,καθαρά καλλωπιστικό ζήτημα. Είναι ποιμένες και χρησιμοποιούν τέφρα κοπριάς για να αποφεύγουν τα κουνούπια. 

Είναι σύνηθες να βλέπεις άνδρες, ειδικά ανάμεσα στους νέους, με βαμμένα κόκκινα μαλλιά, ενώ οι γυναίκες ξυρίζουν το κεφάλι και τα φρύδια τους, αφήνοντας μόνο ένα τρίχινο λοφίο πάνω από το κεφάλι τους.


  
ekey.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: