WHBC-GR: Αν ολόκληρο το σύμπαν ήταν καλυμμένο με γκράφιτι

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Αν ολόκληρο το σύμπαν ήταν καλυμμένο με γκράφιτι

Από ένα διαστημικό λεωφορείο μέχρι την ουρά μιας φάλαινας: ο Josh Keyes κοσμεί με γκράφιτι τα πάντα για να στείλει ένα μήνυμα σε όλη την ανθρωπότητα...

H πιο πρόσφατη σειρά έργων του Josh Keyes περιλαμβάνει θέματα τόσο ανθρωποκεντρικά όσο και φυσικά, με κοινό στοιχείο τα πολλά γκράφιτι που καλύπτουν ένα διαστημικό λεωφορείο, ένα παγόβουνο, ακόμη και την ουρά μιας φάλαινας. Τα τελευταία δέκα χρόνια το γκράφιτι υπήρχε πάντα στα έργα του Keyes, αλλά με πολύ διακριτικό τρόπο. 

Για τον Keyes, η απόφαση να βάλει το γκράφιτι σε πρώτο πλάνο έχει να κάνει με τη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον και με τις επιπτώσεις που αναμφισβήτητα αφήνει το ανθρώπινο είδος στον πλανήτη. Στο παγόβουνο, για παράδειγμα, αναγράφεται η φράση «θα λιώσω μαζί σου» (I'll Melt With You). 

Αυτό το κόκκινο μήνυμα, που θα μπορούσε να είναι η φωνή τόσο του παγόβουνου όσο και του ανθρώπου που το έγραψε, είναι μια προειδοποίηση πως όλοι θα λιώσουμε, αν συνεχίσουμε να βεβηλώνουμε τη Γη. Ο Keyes θα παρουσιάσει τα έργα του αργότερα μέσα στο 2017 στη Thinkspace Gallery στο Λος Άντζελες. 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Keyes (@joshkeyes.art) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Keyes (@joshkeyes.art) στις


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Josh Keyes (@joshkeyes.art) στις

Μπορείτε να δείτε περισσότερα από τα έργα του Josh Keyes  στο ► Instagram και την ► ιστοσελίδα του. 




Δεν υπάρχουν σχόλια: