WHBC-GR: 40 χρόνια από την κυκλοφορία του "Animals" των Pink Floyd

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

40 χρόνια από την κυκλοφορία του "Animals" των Pink Floyd

Οι Pink Floyd κυκλοφόρησαν το δέκατο studio άλμπουμ τους "Animals",σαν σήμερα στις 23 Ιανουαρίου του 1977...
Το εξώφυλλο είναι γνωστό ότι απεικονίζει ένα γουρουνάκι στον αέρα ανάμεσα σε δύο μεγάλα φουγάρα στο εργοστάσιο παροχής ενέργειας στο Battersea του Λονδίνου... Η ιδέα ήταν του Roger Waters και η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 2 Δεκεμβρίου του 1976.

Ο σταθμός παροχής ενέργειας στο Battersea σταμάτησε να λειτουργεί από το 1983 και αρκετά χρόνια τώρα έχει γίνει ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα του Λονδίνου... Βρίσκεται στη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση.

Για την φωτογράφηση του εξωφύλλου του "Animals", ένα φουσκωτό ροζ γουρουνάκι από την εταιρεία Zeppelin ήταν δεμένο σε μία από τις νότιες καμινάδες του σταθμού.

Ωστόσο, το σχοινί που κρατούσε το γουρουνάκι έσπασε, με αποτέλεσμα να πετά ανεξέλεγκτο στον ουρανό του Λονδίνου.

Προς έκπληξη κάποιων πιλότων, το γουρουνάκι είχε οδηγηθεί στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου και πλησίαζε επικίνδυνα τα διερχόμενα αεροπλάνα.

Ο αιωρούμενος δραπέτης γουρουνάκι εντοπίστηκε από ελικόπτερα της αστυνομίας λίγο πριν φθάσει στο έδαφος κοντά στην περιοχή του Κεντ... Ποτέ δεν εξακριβώθηκε εάν αφέθηκε ελεύθερο σκόπιμα προς αύξηση της δημοσιότητας του άλμπουμ, ή απλώς ήταν ατύχημα.

Ο συγκεκριμένος σταθμός εκτός από το εξώφυλλο του "Animals" των Pink Floyd, έχει εμφανισθεί και     από άλλους καλλιτέχνες, όπως:

Στο άλμπουμ των The Who του 1973 "Quadrophenia" 

Στο άλμπουμ των Muse του 2009 "The Resistance" 

 Στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ "Bona Drag" του Morrissey, αλλά και στην ταινία των Beatles του  1965 "Help!",
--------------------------------------------------------------------




Δεν υπάρχουν σχόλια: