WHBC-GR: Νεκρός βρέθηκε ο Prince στην έπαυλή του στη Μινεσότα

Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Νεκρός βρέθηκε ο Prince στην έπαυλή του στη Μινεσότα

Η αστυνομία δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοίνωση για τον θάνατο του δημοφιλούς τραγουδιστή και ο σερίφης  της κοινότητας Κάρβερ, έχει επιβεβαιώσει μόνο ότι στο σπίτι του 57χρονου έχει βρεθεί ένα πτώμα. Ωστόσο, σύμφωνα με το TMZ, ο θάνατος  επιβεβαιώθηκε ήδη από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του καλλιτέχνη...

Ο Prince Rogers Nelson, όπως ήταν το πλήρες όνομά του, την περασμένη Παρασκευή πήρε εξιτήριο από νοσοκομείο του Ιλινόι στο οποίο εισήχθη για σύντομη νοσηλεία του λόγω γρίπης έπειτα από επείγουσα προσγείωση που πραγματοποίησε το ιδιωτικό του αεροσκάφος. 

Εκπρόσωπος του τραγουδιστή είχε δηλώσει στο TMZ ότι ο Prince έδωσε συναυλία στην Ατλάντα την Πέμπτη (14 Απριλίου) μολονότι δεν αισθανόταν καλά λόγω γρίπης και ότι αισθάνθηκε χειρότερα όταν επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο μετά τη συναυλία του.

Το αεροπλάνο που μετέφερε τον τραγουδιστή πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο Μολίν του Ιλινόι όπου ο τραγουδιστής νοσηλεύτηκε και στη συνέχεια πήρε εξιτήριο από τοπικό νοσοκομείο. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο για να επιστρέψει, σύμφωνα με τον TMZ.

Ο 57χρονος τραγουδιστής ακύρωσε δύο συναυλίες του την προπερασμένη εβδομάδα στην Ατλάντα λόγω γρίπης, σύμφωνα με το TMZ.

Ο δρόμος προς την καταξίωση 

Ο Prince γεννήθηκε στη Μινεάπολη. Ηδη από την ηλικία των 7 ετών έδειξε το ενδιαφέρον του στη μουσική. Η πρώτη δουλειά του, ήταν μια ηχογράφηση με τον εξάδερφό του André Cymone και το συγκρότημα 94-East. Μετά από πολλές αποτυχημένες εμπορικά ηχογραφήσεις, σε ηλικία 20 ετών κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τίτλο «For You». Ενα χρόνο μετά το 1979, το άλμπουμ με τίτλο «Prince» έγινε πλατινένιο χάρη στην επιτυχία των σινγκλ «Why You Wanna Treat Me So Bad?» και «I Wanna Be Your Lover».

Η επιτυχία του συνεχίστηκε στους επόμενους τρεις δίσκους: Το «Dirty Mind» (1980), το «Controversy» (1981) και το «1999» (1982). Σε αυτές τις δουλειές ο Prince κατάφερε να παγιώσει το δικό του στυλ με τους έντονα σεξουαλικούς στίχους και τον συνδυασμό στοιχείων της Funk, της Dance και της Rock.

Το 1984 παρουσίασε την προσωπική μπάντα του, την «Revolution» και κυκλοφόρησε το θρυλικό «Purple Rain» το οποίο χρησιμοποιήθηκε και ως saoundtrack στην ομώνυμη ταινία.

Τα καλλιτεχνικά ψευδώνυμά του

Εκτός από την δισκογραφική δουλειά του, ο Prince έγραψε τραγούδια και επιμελήθηκε καλλιτεχνικές δουλειές χρησιμοποιώντας πλήθος ψευδωνύμων, όπως Jamie Starr, Christopher, Alexander Nevermind, The Purple One, Joey Coco, O(+> , The Artist Formerly Known as Prince και TAFKAP.

Η μπάντα του διαλύθηκε το 1986, μετά από δύο άλμπουμ: το «Around the World in a Day» (1985) και το «Parade» (1986). Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το «Sign "O" the Times» ως σόλο καλλιτέχνης.

Το 1993 άρχισε να χρησιμοποιεί στις συναυλίες του ένα σύμβολο το οποίο μεταφραζόταν ως «Σύμβολο της Αγάπης». Μετά την λήξη του συμβολαίου του με την Warner Brow κυκλοφόρησε πέντε άλμπουμ μέσα σε δύο χρόνια και στην συνέχεια υπέγραψε συμβόλαιο με την Arista Records.

Το 2000 άρχισε πάλι να εμφανίζεται ως Prince και μέσα στα επόμενα 16 χρόνια κυκλοφόρησε 15 άλμπουμ με τελευταίο το HITnRUN Phase One.

Σε όλη την καριέρα του πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους. Κέρδισε πετά βραβεία Grammy, μια Χρυσή Σφαίρα και ένα Βραβείο Οσκαρ. Το 2004 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame και το περιοδικό Rolling Stgtone τον κατέταξε στην θέση 27 της λίστας με τους 100 σπουδαιότερους καλλιτέχνες όλων των εποχών. 








Δεν υπάρχουν σχόλια: