WHBC-GR: Νέες φωτογραφίες των Beatles από το λεύκωμα του Ringo Starr

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Νέες φωτογραφίες των Beatles από το λεύκωμα του Ringo Starr

Πριν ένα ακριβώς μήνα (εδω) είχαμε παρουσιάσει ανέκδοτες φωτογραφίες από τη ζωή των Beatles που έφερε στο φως ο Ρίνγκο Σταρ...

O ντράμερ των Beatles  μοιράζεται τις προσωπικές του φωτογραφίες από τη ζωή στο δρόμο με το βρετανικό συγκρότημα σε μια νέα έκθεση στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου. 

Καθώς οι Beatles είχαν εκτιναχθεί στα ύψη,  στο καλλιτεχνικό στερέωμα το 1960, Ο Ρίνγκο Σταρ  είχε πάντα την φωτογραφική μηχανή στο χέρι. Τα αρνητικά κάπου ξεχάστηκαν όλα αυτά τα χρόνια, είναι χιλιάδες και ήρθαν πρόσφατα στο προσκήνιο.   

«Ο Πολ, η Γιόκο Όνο, η Μελίσσα αν με ακούνε», είπε ο Pίνγκο Σταρ μιλώντας στην National Portrait Gallery, «ας ψάξουν και ας βγάλουν από τα κουτιά και τα δικά τους αρνητικά».   

Η έκθεση συνοδεύεται από μια έκδοση η οποία περιέχει 250 πορτρέτα των μελών του θρυλικού συγκροτήματος που είχε τραβήξει ο Σταρ.   

«Αυτά είναι πορτρέτα που κανείς άλλος δε θα μπορούσε να έχει τραβήξει,» είπε. Είναι η ιστορία που χάραξαν τέσσερα παλληκάρια από το Λίβερπουλ που προσπαθούσαν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή μέσα στον παροξυσμό που τους περιέβαλε. Είχαμε πάντα επαγγελματίες φωτογράφους μαζί μας αλλά αυτές είναι εικόνες των αναμνήσεών μας».   

Ανάμεσα στις αναμνήσεις αυτές υπάρχει μια αγαπημένη φωτογραφία του Σταρ, με τον εαυτό του να καπνίζει μπροστά σε έναν καθρέφτη. Είναι η πρώτη μου σέλφι. Όλοι μας είχαμε φωτογραφικές μηχανές, οπότε το επόμενο σχέδιό μου είναι να κάνουμε ένα μεγάλο βιβλίο με τις φωτογραφίες όλων μας.    

[Paul & Mal. O Σταρ λέει ότι αυτές είναι φωτογραφίες που δε θα μπορούσε να έχει τραβήξει κανένας άλλος.]

[Η πρώτη selfie του Ρίνγκο Σταρ.]

[George]

[John]


[Στην Ινδία. "Είχαμε πάντα φωτογράφους γύρω μας όπως ο Dezo Hoffman και ο Bob Freeman οι οποίοι τράβηξαν πολλές φωτογραφίες του συγκροτήματος για τα εξώφυλλα των άλμπουμ. Είχα την ευκαιρία να τραβήξω κι εγώ εκείνους και να δω με άλλο μάτι αυτή την υπέροχη περίοδο της ζωής μας", λέει ο Ρίνγκο Σταρ]

[Ringo and Paul ]

[Paul]

[O Ρίνγκο Σταρ ποζάρει μπροστά από κάποιες από τις φωτογραφίες του βιβλίου του στη National Portrait Gallery. Φωτο: Stefan Wermuth/Reuters]



[This undated photo provided by Julien's Auctions shows Beatle Ringo Starr's first 1963 Ludwig Oyster black pearl three-piece drum kit — one of the items up for bid (AP)].

[A photo provided by Julien's Auctions shows a 1964 Rose-Morris Rickenbacker electric guitar, nicknamed 'The Beatle Backer,' that was owned by John Lennon and later given to Ringo Starr.(AP)]

Και δύο φωτογραφίες από το twitter:
Το θρυλικό συγκρότημα ετοιμάζεται να περάσει την Abbey road για τη φωτογράφιση του ομώνυμου άλμπουμ τους:




Διαβάστε επίσης:
 Όταν οι Βeatles βρέθηκαν στην Αράχωβα





Δεν υπάρχουν σχόλια: