WHBC-GR: NASA | «Μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια θα έχουμε σίγουρα ανακαλύψει εξωγήινη ζωή»

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

NASA | «Μέσα στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια θα έχουμε σίγουρα ανακαλύψει εξωγήινη ζωή»

Εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες του γαλαξία μας θα έχουμε σίγουρα ανακαλύψει στα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια», δήλωσε η Ellen Stofan, που είναι μια από τους επικεφαλής επιστημόνων της NASA. Και η φαντασία πολλών άρχισε να καλπάζει...
Μέχρι που η ίδια η επιστήμονας «φρέναρε» τα... σενάρια επιστημονικής φαντασίας και έσπευσε να συμπληρώσει: «Μην περιμένουμε να βρούμε μικρά πράσινα ανθρωπάκια, αλλά θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για μονοκύτταρους οργανισμούς».

Ο Jeffery Newmark, διευθυντής Ηλιοφυσικής στη NASA, ενίσχυσε τα όσα είπε η Stofan λέγοντας ότι οι επιστήμονες της NASA, δεν συζητούν αν πρόκειται να ανακαλυφθούν εξωγήινοι, αλλά το πότε θα ανακαλυφθούν. «Οι επιστήμονες της NASA γνωρίζουν καλά πού να ψάξουν για στοιχεία εξωγήινης ζωής σε άλλους πλανήτες, πώς να ψάξουν και επιπλέον διαθέτουν και την απαραίτητη τεχνολογία», είπε.

Ο Jim Green, διευθυντής πλανητικής επιστήμης στη NASA, δήλωσε ότι σε μια πρόσφατη μελέτη της ατμόσφαιρας του Άρη βρέθηκε ότι το 50% στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη είχε κάποτε ωκεανούς με βάθος πάνω από 1.500 μέτρα. Η ίδια μελέτη αποκάλυψε ότι στον «κόκκινο» πλανήτη υπήρξε νερό για διάστημα περισσότερο από 1.200 εκατομμύρια χρόνια!





Δεν υπάρχουν σχόλια: