WHBC-GR: Θα επιστρέψει το «Star Trek» στην τηλεόραση;

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Θα επιστρέψει το «Star Trek» στην τηλεόραση;

Χαράς ευαγγέλια για τους απανταχού Trekkies αν η φήμη που διέρρευσε το Latino Review επαληθευτεί. Σύμφωνα με αυτήν, είναι πολύ πιθανό να ξαναδούμε τον κόσμο του Gene Roddenberry στο μέσο στο οποίο γεννήθηκε και γιγαντώθηκε, την τηλεόραση...

Η φήμη λέει ότι το CBS σκέφτεται ενεργά την επαναφορά μιας «Trek» σειράς στους τηλεοπτικούς δέκτες, μετά από μια δεκαετία (Star Trek: Enterprise). Η ιδέα για μια νέα σειρά υπήρχε από το 2006, αλλά μετά προέκυψε η ταινία του JJ Abrams και εγκαταλήφθηκε. Να όμως που δέκα χρόνια μετά, φαίνεται πως η δίψα τον Trekkies είναι τέτοια που η επιτυχία ενός νέου «Trek» είναι εξασφαλισμένη.

Ένα concept που ακούγεται έντονα για τη νέα σειρά, βασίζεται σε μια ιδέα των Geoggrey Thorne (Leverage), Robert Burnett και Bryan Singer (X-Men, House), και θα πάει τη δράση αρκετά χρόνια μπροστά. Ο προσωρινός (;) τίτλος θα ήταν «Star Trek: Federation» και θα διαδραματιζόταν σε ένα μέλλον αρκετά χρόνια μετά από οποιαδήποτε γεγονότα έχουμε δει μέχρι στιγμής σε τηλεόραση ή κινηματογράφο.

Στη σειρά θα βλέπαμε ότι η ομοσπονδία των πλανητών έχει λίγο-πολύ διαλυθεί. Οι Vulcans αποσύρθηκαν από την ομοσπονδία και επανενώθηκαν με τους Romulans, οι Bajorans (Deep Space 9) επίσης αποσύρθηκαν και μετατράπηκαν σε έναν πλανήτη θρησκευτικών μοναχών (κάτι σαν διαστημικό Θιβέτ), οι Klingon δεν είναι πια τόσο πολεμοχαρείς αλλά έχουν εξελιχθεί σε μυστικιστές του πολέμου, οι Ferengi θα έχουν θηλυκή Nagus και οι Cardassians θα έχουν εγκαταλείψει τον πόλεμο και θα έχουν εξελιχθεί σε μια ράτσα καλλιτεχνών/φιλοσόφων.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα post-Star Trek σύμπαν το οποίο μπορεί να έχει αρκετό ενδιαφέρον. Μακάρι η φήμη να επαληθευτεί. Καλές οι ταινίες, αλλά χρειάζεται και η σειρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: