WHBC-GR: Ελληνίδα η διεθνώς κορυφαία νέα πιανίστα της χρονιάς. (video)

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ελληνίδα η διεθνώς κορυφαία νέα πιανίστα της χρονιάς. (video)

Τη λένε Ελεονώρα Αποστολίδη. Είναι 20 χρονών, και αναδείχτηκε ως κορυφαία νέα πιανίστα της χρονιάς σε Διεθνή Διαγωνισμό Νέων Χαρισματικών Μουσικών της Νέας Υόρκης...


Γεννήθηκε το 1995 στην Πρέβεζα. Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία τα μαθήματα πιάνου στο Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας με την καθοδήγηση της μητέρα της. Από τα 6 της χρόνια, κιόλας, συμμετείχε σε συναυλίες του ωδείου της και άλλων φορέων. Η ώρα των διακρίσεων δεν άργησε να έρθει. 

Το 2002 πήρε μέρος στο «International Competition of Young Performers» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αποσπώντας βραβείο, το 2010 συμμετείχε στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου του Συνδέσμου Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης παίρνοντας το πρώτο βραβείο, ενώ έναν χρόνο αργότερα πήρε μέρος στο πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου της «Τέχνης» κερδίζοντας το τρίτο βραβείο.

Αν δεν την ξέρετε, ο λόγος για την Ελεονώρα Αποστολίδη, την ελληνίδα που αναδείχτηκε ως η κορυφαία νέα πιανίστα της χρονιάς σε δημοφιλή διεθνή διαγωνισμό της Νέας Υόρκης ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε δεκάδες μουσικούς από ολόκληρο τον κόσμο.

Η 20χρονη πιανίστα κατέκτησε την πρώτη θέση και απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Νέων  Χαρισματικών Μουσικών της Νέας Υόρκης «AADGT: International Young Gifted Musicians Festival. Passion of Music 2015» έχοντας να συναγωνιστεί πολλούς δεξιοτέχνες μουσικούς από διάφορες γωνιές του κόσμου όπως η Αυστραλία, η Αμερική, ο Καναδάς, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη, και κατάφερε να ξεχωρίσει για τη δεξιοτεχνία της, την άψογη τεχνική της και το πάθος της. Το παράδειγμά της είναι ενδεικτικό του ότι η Ελλάδα της βαθιάς κρίσης παράγει ταλέντα παγκόσμιας εμβέλειας.

Η ίδια θα παραλάβει το βραβείο της στην ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Κάρνεγκι Χολ, στις 8 Μαρτίου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τόσο η Ελεονώρα Αποστολίδη όσο και οι υπόλοιποι νικητές του διαγωνισμού θα δώσουν ρεσιτάλ ενώπιον του νεοϋορκέζικου μουσόφιλου κοινού αλλά και πολλών σημαντικών εκπροσώπων του.

AADGT: Η οργάνωση που βοηθά νέους χαρισματικούς μουσικούς να χτίσουν την καριέρα τους

 Η Ελεονώρα Αποστολίδη βραβεύτηκε από την AADGT, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που βοηθά νέους χαρισματικούς μουσικούς του κλασικού ρεπερτορίου να χτίσουν την καριέρα τους. Βασικός στόχος της είναι να δώσει την ευκαιρία σε ταλαντούχους μουσικούς από κάθε γωνιά του κόσμου να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις δυνατότητές τους ενώπιον του διεθνούς κοινού αλλά και των ειδικών. Στα χρόνια που δραστηριοποιείται έχει βοηθήσει περισσότερους από 150 μουσικούς, πολλοί από τους οποίους διαγράφουν σήμερα λαμπρή διεθνή καριέρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια: