WHBC-GR: Ποιο είναι το σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που προκάλεσε τους Ισλαμιστές

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Ποιο είναι το σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo που προκάλεσε τους Ισλαμιστές

Tο σατυρικό περιοδικό Charlie Hebdo τον Σεπτέμβριο του 2012 και τον Ιανουάριο του 2014 είχε δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ (τη δεύτερη φορά μάλιστα είχε 64σέλιδο αφιέρωμα), προκαλώντας σάλο αντιδράσεων στις μουσουλμανικές κοινότητες ανά τον κόσμο...

Στο τελευταίο τεύχος της η εφημερίδα σατίριζε στο πρωτοσέλιδό της τις "προβλέψεις του μάγου Ουελμπέκ: το 2015 θα χάσω τα δόντια μου... Το 2022 θα τηρήσω το Ραμαζάνι". Το αμφιλεγόμενο βιβλίο του Γάλλου συγγραφέα, που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, προβλέπει την άνοδο στην εξουσία ενός μουσουλμανικού κόμματος το 2022. Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι σαφές εάν η επίθεση αυτή έχει κάποια σχέση με το σατιρικό δημοσίευμα.

Το Charlie Hebdo είχε δεχτεί επίθεση με βόμβες μολότοφ τον Νοέμβριο του 2011, όταν δημοσίευσε στο εξώφυλλό του ένα σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ. Το τελευταίο tweet της εφημερίδας, σήμερα το μεσημέρι, ειρωνευόταν τον Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους που έχει θέσει υπό τον έλεγχό του μεγάλο μέρος του Ιράκ και της Συρίας.




Στην τελευταία τους ανάρτηση στο Twitter οι συντάκτες εύχονταν χρόνια πολλά χρησιμοποιώντας το σατιρικό σκίτσο του αρχηγού της ISIS Αλ Μπαγκταντί που εύχεται και «Κυρίως υγεία».





Δεν υπάρχουν σχόλια: