WHBC-GR: Greenpeace | Μήνυμα από το βυθό

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Greenpeace | Μήνυμα από το βυθό

Λιβάδια Ποσειδωνίας, πολύχρωμα σπήλαια και μεσογειακά κοράλλια, σχηματίζουν στα βάθη του Ιονίου ένα θαλάσσιο δάσος με κάθε λογής κατοίκους όπως δελφίνια, χελώνες Caretta caretta και φώκιες Monachus monachus....


Σε αυτά τα μοναδικά νερά βρίσκονται και τα θαλάσσια οικόπεδα που παραχωρεί η κυβέρνηση για εξορύξεις πετρελαίου σε εταιρείες όπως η Exxon, η Shell και η BP. Αν όμως ξεκινήσει η υλοποίηση αυτών των σχεδίων δεν υπάρχει επιστροφή.

Για αυτό η Greenpeace βρέθηκε πριν λίγες μέρες στην Κεφαλονιά, με όχημα το Rainbow Warrior και ούριο άνεμο στα πανιά του, όπου σχεδιάσαμε επόμενα βήματα δράσης ενάντια στο πετρέλαιο μαζί με εκατοντάδες κατοίκους και τοπικούς φορείς. Γιατί δεν είναι μόνο η απειλή μίας πετρελαιοκηλίδας στις θάλασσές μας, είναι και η παράλογη εξάρτηση των νησιών μας από το πετρέλαιο, που στοιχίζει σε όλους τους καταναλωτές έως και 1 δις ευρώ κάθε χρόνο.

Σε αυτό στην Greenpeace χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου. Οποιοδήποτε ποσό μπορείς να διαθέσεις αυτή τη στιγμή, εξασφαλίζει μία σειρά δράσεων τους επόμενους μήνες που προωθούν 
το συμφέρον όλων μας: την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και όχι την υποβάθμισή του, καθώς και τις ενεργειακές επιλογές που μειώνουν την εξάρτησή μας από το ακριβό πετρέλαιο.

Υποστήριξέ μας


GREENPEACE 

Κολωνού 78, τ.κ. 104 37 - Αθήνα

..δες το γραφείο στο χάρτη 

τηλ. 210 3840774 - 5
φαξ. 210 3804008

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΕΔΩ:







  GREENPEACE


Δεν υπάρχουν σχόλια: