WHBC-GR: Η Ελλάδα της κρίσης | «Ζητιάνος έξω από τράπεζα» | Μια φωτογραφία που κέρδισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

Η Ελλάδα της κρίσης | «Ζητιάνος έξω από τράπεζα» | Μια φωτογραφία που κέρδισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό.

Ο Νίκος Χριστοφάκης κέρδισε στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα την οικονομική κρίση. Η φωτογραφία του δείχνει έναν άπορο να ζητιανεύει έξω από κεντρική τράπεζα....


Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «φωτογράφο του δρόμου» και δεν μπαίνει σε καλούπια. Χαρακτηριστικά, λέει: «Στη δουλειά μου είναι η στιγμή που προστάζει πάντα. Αυτό που αισθάνομαι, αυτό κάνω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα. Όλοι μπορούν να κοιτάζουν, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι βλέπουν. 

Ποτέ δεν κάνω υπολογισμούς ή θεωρήσεις, βλέπω μια κατάσταση και ξέρω ότι είναι η σωστή. Κάθε τι είναι ένα θέμα. Κάθε θέμα έχει ένα ρυθμό. Το να αισθάνεσαι είναι ο λόγος για να υπάρχεις. Η φωτογραφία είναι μια αμετάβλητη στιγμή ενός τέτοιου λόγου ύπαρξης, που συνεχίζει να ζει εντός της. Η κάμερα είναι το εργαλείο μου. Μέσω αυτού προσδίδω μια αιτία σε κάθε τι που με περιβάλλει».

Για τη νίκη του αναφέρει: «Είμαι ενθουσιασμένος, αλλά περισσότερο ικανοποιημένος που κατάφερα να βάλω μια εικόνα της Ελλάδας -δυστυχώς τη χειρότερη- μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, στο οποίο παίρνουν τις αποφάσεις»!

Στόχος του είναι μια αξιοπρεπή πορεία στο χώρο της φωτογραφίας σε Ελλάδα και εξωτερικό και η αρχή όπως όλα δείχνουν έγινε κατακτώντας μια σπουδαία διάκριση!







Δεν υπάρχουν σχόλια: