WHBC-GR: Βρετανία για γλυπτά Παρθενώνα:| Ο Κλούνεϊ δεν ξέρει για τι μιλάει

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Βρετανία για γλυπτά Παρθενώνα:| Ο Κλούνεϊ δεν ξέρει για τι μιλάει

Αντιδράσεις από την πλευρά της Βρετανίας προκάλεσαν οι δηλώσεις του Τζορτζ Κλούνεϊ περί των γλυπτών του Παρθενώνα...
Ο ηθοποιός στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την ταινία The Monuments Men, είχε πεί ότι «ίσως να μην ήταν κάτι κακό αν σας επιστρέφονταν. Θεωρώ ότι είναι καλή ιδέα. Θα ήταν κάτι πολύ όμορφο και πολύ δίκαιο».

Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις, ο Τζον Γουίτινγκντέιλ, επικεφαλής της Επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού, υπαινίχθηκε πως ο Τζορτζ Κλούνεϊ δεν ήξερε για τι πράγμα μιλάει.

«Είμαι μεγάλος θαυμαστής του Τζορτζ Κλούνεϊ αλλά υποπτεύομαι πως μάλλον δεν γνωρίζει την ιστορία των Ελγίνειων Μαρμάρων και το νόμιμο δικαίωμα της Βρετανίας σε αυτά. Είναι Αμερικανός. Υποψιάζομαι πως δεν ξέρει γιατί η Βρετανία απέκτησε τα Ελγίνεια Μάρμαρα. Υπάρχει η ισχυρή άποψη ότι πρέπει να παραμείνουν στη Βρετανία», σημείωσε μιλώντας στην Independent.

Εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου σημείωσε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψή του, αναφέροντας ωστόσο πως οι διαχειριστές του «καθιστούσαν πάντα σαφές ότι αισθάνονται πως υπάρχει δημόσιο συμφέρον με το να εξακολουθούν να αποτελούν τα Μάρμαρα τμήμα της συλλογής».






Δεν υπάρχουν σχόλια: