WHBC-GR: Διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Διάκριση του Γιώργου Λάνθιμου στο Διεθνές Φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Tο βραβείο «Arte France Cinema Award» απέσπασε η ταινία «The Lobster»

Ο έλληνας κινηματογραφιστής Γιώργος Λάνθιμος απέσπασε το βραβείο «Arte France Cinema Award» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, με την ταινία του «The Lobster»...
Η επιτροπή του Φεστιβάλ βράβευσε την δημιουργία του Λάνθιμου, κάνοντας λόγο για ένα «εξόχως συναρπαστικό και πολύ πρωτότυπο πρότζεκτ από έναν από τους πιο ταλαντούχους, ανερχόμενους δημιουργούς της τελευταίας δεκαετίας».

Η τέταρτη ταινία μεγάλου μήκους του έλληνα δημιουργού αφηγείται μια ιστορία αγάπης έξω από συμβάσεις στο μακρινό μέλλον. Εκεί όπου όσοι δεν κατορθώνουν να βρουν το ταίρι τους, μεταμορφώνονται σε ζώα κι απελευθερώνονται στο δάσος.

 Ο ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει πως πρόκειται για «μια ιστορία για την αγάπη, δίχως να είναι μια συμβατική ερωτική ιστορία. Παρατηρεί τους τρόπους και τους λόγους που κάποιοι άνθρωποι έρχονται κοντά και γίνονται ζευγάρια, ενώ κάποιοι άλλοι όχι. Είναι μια ιστορία για τα τρομακτικά αποτελέσματα της μοναξιάς, του φόβου να πεθάνεις μόνος».

Το «The Lobster», που ξεχώρισε ανάμεσα σε 33 συμμετοχές από 31 χώρες, είναι συμπαραγωγή της Ιρλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας. Θυμίζουμε ότι ίδιο βραβείο στο περσινό Φεστιβάλ το είχε αποσπάσει η ταινία «Duncharon» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη.


Source via

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: