WHBC-GR: Ελικόπτερο έπεσε στο κέντρο του Λονδίνου

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ελικόπτερο έπεσε στο κέντρο του Λονδίνου

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη συντριβή ελικοπτέρου την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόξχολ, στο νότιο τμήμα του κεντρικού Λονδίνου, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία....


Ένας από τους δύο νεκρούς φέρεται να επέβαινε στο ελικόπτερο. Δύο ακόμη άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Η φωτιά που ξέσπασε στο σημείο, έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο.

Όπως μετέδωσε το Sky News, το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε ένας πιλότος, προσέκρουσε σε γερανό που βρισκόταν σε οικοδομή. Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, το ελικόπτερο πιθανότατα έπεσε κατακόρυφα στο έδαφος ακριβώς δίπλα σε κεντρικό δρόμο, ενώ διακρίνονται φωτιά και μία πυκνή στήλη καπνού. Παράλληλα, στο ατύχημα ενεπλάκησαν δύο αυτοκίνητα, αλλά και πολλοί άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο.
Κάποιοι δρόμοι κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό είναι κλειστοί, συντρίμμια βρίσκονται στο έδαφος, ενώ ο γερανός που βρισκόταν σε χώρο οικοδομής έχει καταστραφεί.
Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Sky News: «νομίζαμε ότι ήταν τρομοκρατική επίθεση. Ήταν πολύ νωρίς. Φοβηθήκαμε πολύ. Όλοι προσπαθούσαν να βγουν από το κτίριο». Το σημείο που έπεσε το ελικόπτερο βρίσκεται κοντά στο κτίριο της βρετανικής μυστικής υπηρεσία πληροφοριών MI6 καθώς και κοντά στο σημείο όπου χτίζεται το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας, σύμφωνα με το BBC.
Η βρετανική αστυνομία δήλωσε ωστόσο πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να παραπέμπει σε τρομοκρατική ενέργεια. Ένα ψηλό κτίριο χτίζεται στην περιοχή και η υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας είχε ενημερώσει τους πιλότους την περασμένη εβδομάδα για την ύπαρξη ενός γερανού στο Βόξχολ, σε ύψος περίπου 235 μέτρων πάνω από τη στάθμη της θάλασσας.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιος πήδηξε από το ελικόπτερο πριν από τη σύγκρουση. Μία ομάδα σκαφών της ακτοφυλακής φέρεται να διασχίζει τον Τάμεση.




  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: