WHBC-GR: Forbes List | Οι 10 από τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Forbes List | Οι 10 από τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη

Τον περασμένο μήνα οι Forbes δημοσίευσαν την ετήσια λίστα τους με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη. Ποιες είναι οι δέκα πρώτες και πώς ακριβώς επηρεάζει η κάθε μία από αυτές τον κόσμο σήμερα;..


#1 Angela Merkel Ηλικία: 58 ετών
Όσοι δεν την σέβονται, τη μισούν. Το σίγουρο, πάντως, είναι πως με τις αποφάσεις της, η Γερμανίδα Καγκελάριος καταφέρνει να «κουμαντάρει» το οικονομικό δράμα της Ευρωζώνης, πάντα προς όφελος της χώρας της. Η Merkel παραμένει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση της λίστας των Forbes, ενώ βρίσκεται στην τέταρτη θέση της λίστας των ισχυρότερων ανθρώπων του πλανήτη.


#2 Hilary Clinton Ηλικία: 64 ετών
Με αδιαμφισβήτητες διπλωματικές ικανότητες και όνομα που έχει γράψει την δική του ιστορία στην προεδρία της Αμερικής, η υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ διανύει τις τελευταίες της ημέρες στην κυβέρνηση, λίγο πριν τις εκλογές. Στα πλάνα της, όπως λέει, είναι να αποσυρθεί από τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι τα τέλη του χρόνου.


#3 Dilma Rousseff Ηλικία: 64 ετών
Η πρόεδρος μίας εκ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, της Βραζιλίας, φιλοδοξεί ότι πολύ σύντομα θα καταφέρει να βελτιώσει τις συνθήκες φτώχειας που βιώνει μεγάλο μέρος της κοινωνίας της χώρας της, δίνοντας έμφαση στην παιδεία, την υγεία και τις υπηρεσίες οικονομικής εξυγίανσης.



#4 Melinda Gates Ηλικία: 48 ετών
Όταν το όνομά σου βρίσκεται στην κορυφή της πιο πλούσιας και γενναιόδωρης ιδιωτικής επιχείρησης, το να προκαλείς το Βατικανό να αντιστρέψει την θέση που έχει εναντίον της αντισύλληψης αποτελεί είδηση. Πριν μερικούς μήνες η Melinda Gates, η οποία δηλώνει Καθολική στο θρήσκευμα, αποφάσισε να αφιερώσει την ζωή της -μαζί με 560 εκατομμύρια δολάρια- στο να βοηθήσει τις γυναίκες των ασθενέστερων οικονομικά χωρών να έχουν πρόσβαση στα μέσα αντισύλληψης.

#5 Jill Abramson
Ηλικία: 58 ετών
«Ποια είναι αυτή;» θα αναρωτηθείτε εύλογα. Ο λόγος για την Executive Editor των New York Times, την γυναίκα που βρίσκεται πίσω από το μέσο ενημέρωσης με την μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη. Από την στιγμή που Abramson ανέλαβε τα ηνία το NYTimes.com απέκτησε περισσότερους από μισό εκατομμύριο επί πληρωμή χρήστες, ενώ κάθε μήνα διαβάζεται από τουλάχιστον 40 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες. Καθόλου -μα καθόλου- άσχημα…

#6 Sonia Gandhi Ηλικία: 65 ετών
Η μακροβιότερη πρόεδρος στην ιστορία του Ινδικού Εθνικού Κογκρέσου επέστρεψε πρόσφατα στις δραστηριότητές της μετά από ένα σοβαρό χειρουργείο που υπέστη. Κατά την διάρκεια της απουσίας της το κόμμα της και η κυβέρνηση συνασπισμού αντιμετώπισε τις ογκωδέστερες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων δεκαετιών. Θα καταφέρει, άραγε, να επαναφέρει την δημοτικότητά της;


#7 Michelle Obama Ηλικία: 48 ετών
Περισσότερο δημοφιλής από τον άνδρα της στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ, η Πρώτη Κυρία έχει αφοσιωθεί στην αποστολή της να δώσει τέλος στην παιδική παχυσαρκία, στις «στρατιωτικές οικογένειες» της Αμερικής και στις στιλάτες ενδυματολογικές της επιλογές.




#8 Christine Lagarde
Ηλικία:
56 ετών
Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η πρώτη γυναίκα που είχε ποτέ τέτοια θέση, πέρασε τον πρώτο της χρόνο σε αυτήν προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους στην Ευρώπη. Στις προσπάθειές της για επιμήκυνση ή και «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, βρίσκει πάντα απέναντί της την Μέρκελ, με την οποία κατά τα άλλα θεωρούνται φίλες.


#9 Janet Napolitano Ηλικία: 54 ετών
Η πρώτη γυναίκα υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, πρώην κυβερνήτης της Αριζόνας, έχει αφιερώσει τον τελευταίο χρόνο της ζωής της στην ασφάλεια της χώρας, ιδιαίτερα σε θέματα παράνομης μετανάστευσης. Η ασφάλεια των αμερικανικών συνόρων είναι για αυτήν ζήτημα μέγιστης σημασίας. Ταυτόχρονα, όμως, έχει να αντιμετωπίσει και τους αντιπάλους της που την επικρίνουν για ομοφυλοφιλικές προτιμήσεις και την κατηγορούν ότι έχει γεμίσει το υπουργείο της με γυναίκες.

#10 Sheryl Sandberg
Ηλικία: 43 ετών
Η μοναδική γυναίκα που όχι μόνο συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook, αλλά και το διοικεί ως γενική διευθύντρια, θεωρείται μία από τις πλουσιότερες στον κόσμο και μία από τις ικανότερες στον χώρο των τεχνολογιών. Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις της περί ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής έχουν εγείρει συζητήσεις επί συζητήσεων για το κατά πόσο οι γυναίκες μπορούν να τα κάνουν όλα: «Δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα, αλά δεν βρίσκω γιατί τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δε μπορούν να έχουν εξίσου επιτυχημένη καριέρα και οικογένεια».


Sources of Information:http://www.in2life.gr/.- http://www.forbes.com/

  Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: