WHBC-GR: "Νύχτες πρεμιέρας" | Δώδεκα μέρες σινεμά

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

"Νύχτες πρεμιέρας" | Δώδεκα μέρες σινεμά


Αισθητά μειωμένες οι -διεθνείς- πρεμιέρες φέτος στις Νύχτες Πρεμιέρας, εξέλιξη θετική κατά την γνώμη μας, καθώς το φεστιβάλ θα πρέπει να εστιάσει σε πιο ψαγμένα, ανερχόμενα και λιγότερο γνωστά ταινιάκια, κάτι που έπραξε περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, γεγονός που μας χαροποίησε...

 Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι οι πρεμιέρες "μεγάλων" ταινιών που έχουν ήδη βρει διανομή, δεν έχουν θέση σε ένα φεστιβάλ, ειδικά αν πρόκειται για "λίγες και καλές" επιλογές, όπως οι φετινές.


Ξεκινάμε από το κλασσικό ερωτικό μελόδραμα "Rust & Bone" (που θα ανοίξει την διοργάνωση, φωτό) του Ζακ Οντιάρ, με την Μαριόν Κοτιγιάρ και τον Ματίας Σένερτς, από τις αναμενόμενες ταινίες εδώ στο Move It, όπως φυσικά και το βραβευμένο στο Sundance και ταινία λήξης, "Beasts of the southern wild" . Συνεχίζουμε με το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, "Amour" του Μίκαελ Χάνεκε (Ζαν Λουί Τρεντινιάν και Εμανουέλε Ρίβα), το πολυσυζητημένο "On the road" του Βάλτερ Σάλες με τους Γκάρετ Χέντλουντ, Σαμ Ράιλι, Κίρστεν Στιούαρτ, Έιμι Άνταμς, Βίγκο Μόρτενσεν, Στιβ Μπουσέμι, φυσικά το "Cosmopolis" (φωτό) του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ με τους Ρόμπερτ Πάτινσον, Ζουλιέτ Μπινός, Σάρα Γκαντόν, Πολ Τζιαμάτι, αλλά και το πρόφατα βραβευμένο σε Κάννες και Τορόντο, "Laurence Anyways" (φωτό) του ιδιόρρυθμου αλλά εξαιρετικά ταλαντούχου, Ξαβιέ Ντολάν.


Όσο για τις ελληνικές πρεμιέρες, απουσιάζουν παντελώς τα γνωστά ονόματα, γεγονός μάλλον που θα δώσει μεγαλύτερη φρεσκάδα. Ξεχωρίσαμε τα "Breakdown reward" (φωτό) του Ηλία Γεωργόπουλου, το «Attractive Illusion» του Πέτρου Σεβαστίκογλου και το «Dogs, Cats & Rats» του Αδριανού Γεωργαντά.








Sources of Information:http://www.moveitmag.gr/



 Μοιραστείτε το με τους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: