WHBC-GR: Όταν οι Βeatles βρέθηκαν στην Αράχωβα

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Όταν οι Βeatles βρέθηκαν στην Αράχωβα


Στο φως της δημοσιότητας βγήκαν συλλεκτικές φωτογραφίες από ένα ταξίδι των Beatles στην Ελλάδα το 1967...

Μπορεί ο ελεύθερός τους χρόνος να ήταν λιγοστός, όμως το θρυλικό συγκρότημα βρήκε χρόνο για ένα ταξίδι στην Αράχωβα. Ο φακός του φωτογράφου Αριστοτέλη Σαρρηκώστα απαθανάτισε τους αστέρες της ροκ να κάνουν βόλτες, να φωτογραφίζονται με τους λαϊκούς οργανοπαίκτες της εποχής και τους κατοίκους.

Οι φωτογραφίες περιλαμβάνονται στο φωτογραφικό λεύκωμα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα «Αναμνήσεις ενός Έλληνα φωτορεπόρτερ».

Δείτε παρακάτω το slideshow:


Τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογραφιών ανήκουν 
στον κύριο Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, τηλ. 6974 251571 


The Honeymoon Song
Η μουσική γράφτηκε τον Νοέμβριο του 1958 από τον Μ. Θεοδωράκη, στο Παρίσι, για την ταινία του Μάικλ Πάουελ «Μήνας του μέλιτος» (Honeymoon) και έγινε γνωστή ως τραγούδι, στην Ελλάδα, με όνομα «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», σε στίχους του Βασίλη Καρδή - ψευδώνυμο του Νίκου Γκάτσου - και πρώτη ερμηνεύτρια τη Γιοβάννα. 

Διεθνώς ακούστηκε ως «Honeymoon song», σε στίχους του Γουίλιαμ Σάνσομ και πρωτοπόρο ερμηνεία από τον Μαρίνο Μαρίνι και το κουαρτέτο του. 

Αυτή την ερμηνεία άκουσαν οι Τζον Λένον και Πολ Μακ Κάρτνεϊ και αποφάσισαν να το ξαναηχογραφήσουν, στις 16 Ιουλίου 1963, για τον κύκλο ραδιοακροαμάτων Pop Go the Beatles που ετοίμαζαν τότε για το BBC. 

Η δική τους πολύτιμη ερμηνεία μεταδόθηκε στις 8 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς και μετά παρέμεινε στα συρτάρια έως τον Νοέμβρη του 1994 οπότε περιλήφθηκε στο The Beatles: Live at the BBC. 

Η εκτίμηση που έτρεφε για το τραγούδι αυτό ο Μακ Κάρτνεϊ αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το επέλεξε για την είσοδο στη δισκογραφία της «προστατευομένης» του Μ. Χόπκιν (1969, Post Card). 

slide show maker:takisVorini/imgur




Δεν υπάρχουν σχόλια: