WHBC-GR: Μετάλλιο της Ελευθερίας στον Μπομπ Ντίλαν από τον Μπ.Ομπάμα (video+pics)

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Μετάλλιο της Ελευθερίας στον Μπομπ Ντίλαν από τον Μπ.Ομπάμα (video+pics)


Είναι ο 13ος που τιμάται με την ύψιστη βράβευση από τις ΗΠΑ

Σε μία λαμπρή εκδήλωση στο Λευκό Οίκο, χθες βράδυ, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τίμησε τον μουσικό Μπομπ Ντίλαν με το «Μετάλλιο της Ελευθερίας», για τη σημαντική επιρροή που είχε η μουσική του στο κίνημα υπέρ των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.... 

Ο 72χρονος Ντίλαν, που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 1962, είναι ένας από τους 13 ανθρώπους που έλαβαν το μετάλλιο αυτό, που είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορεί να λάβει ένας Αμερικανός πολίτης. 

Ανάμεσα στους βραβευθέντες ο γερουσιαστής (και πρώην αστροναύτης) Τζον Γκλεν, η πρώην υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μάντλιν Ολμπράϊτ, ο πρώην προπονητής γυναικείου μπάσκετ Πατ Σάμιτ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και η αμερικανίδα συγγραφέας Τόνι Μόρισον. 


«Οι προσωπικότητες αυτές μας προκάλεσαν, μας ενέπνευσαν και έκαναν τον κόσμο καλύτερο», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος στη σχετική δήλωσή του, προσθέτοντας ότι «άκουγα τη μουσική του Ντίλαν όσο καιρό ήμουν φοιτητής. 

Ο μουσικός αυτός με βοήθησε, με τα τραγούδια του, να διευρυνθούν οι πνευματικοί μου ορίζοντες και να μεγάλωσε η αντίληψη που είχα για τον κόσμο μέχρι τότε». Το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, που θεσμοθετήθηκε το 1963 από τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Φ. Κένεντι, απονέμεται σε πολίτες, που έχουν να επιδείξουν εξαιρετική συνεισφορά στην ασφάλεια ή στα εθνικά θέματα των ΗΠΑ, στην παγκόσμια ειρήνη και στον πολιτισμό. 

Στην περσινή απονομή, ένα από τα 15 πρόσωπα, που τιμήθηκαν με το υψηλότερο βραβείο των ΗΠΑ, ήταν κι η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ επίσης έλαβαν το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και φιλάνθρωπος Ουόρεν Μπάφετ και η ποιήτρια Μάγια Αγγέλου.







 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: