WHBC-GR: Νιλ Αρμστρονγκ: Ελπίζω κάποιος να βρει κάποτε την κάμερα που άφησα στη Σελήνη

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Νιλ Αρμστρονγκ: Ελπίζω κάποιος να βρει κάποτε την κάμερα που άφησα στη Σελήνη


Ο 82χρονος σήμερα Νιλ Άρμστρονγκ παραχώρησε πέρσι μία μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη περίπου μίας ώρας στην Αυστραλιανή Ένωση Ορκωτών Λογιστών (CPA), στο διάστημα παραμονής του στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο του 2011, στην οποία...


 ...αναφέρεται στα συναισθήματά του για τη διάσημη προσσελήνωση, αλλά κάνει και νύξεις για την σύγχρονη πολιτική της NASA. O πρώτος άνθρωπος που πάτησε στο φεγγάρι δήλωσε ότι το «μικρό βήμα για τον άνθρωπο» το ένιωσε τόσο μικρό ώστε δεν είχε χρόνο να αντιληφθεί που βρισκόταν και τι είχε καταφέρει:

«Η στιγμή ήταν ξεχωριστή και αλησμόνητη, αλλά ταυτόχρονα ήταν μονάχα μία στιγμή. Δεν βρισκόμασταν εκεί για να συλλογιστούμε αλλά για να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Και αυτά κάναμε» δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη.


Μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του, για το πως ένιωθε με τη στολή, «πολύ δυσκίνητος, σαν τον Φρανκεστάιν» όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει τη δυσαρέσκειά του που οι σημερινές φιλοδοξίες της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη NASA είναι πολύ περιορισμένες σε σχέση με εκείνες της δικής του διαστημικής εποχής.
Τέλος, απαντώντας σε όλους όσους πιστεύουν πως η προσσελήνωση ήταν απλώς μία απάτη είπε χαρακτηριστικά: «Οι άνθρωποι λατρεύουν τις θεωρίες συνωμοσίας. Παρόλο που είναι ελκυστικές, προσωπικά δε με απασχόλησαν ποτέ γιατί είμαι σίγουρος ότι μία μέρα κάποιος θα πετάξει ξανά ως εκεί και θα βρει την κάμερα που εγώ άφησα».






Sources of Information:http://www.iefimerida.gr

 Αν σας άρεσε αυτό το θέμα κοινοποιήσετε το στους Φίλους σας...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: