Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

Αϊτή: Η χολέρα σκοτώνει 40 ανθρώπους κάθε μέρα


Περισσότεροι από 2.700 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα εβδομάδες στην Αϊτή από την επιδημία της χολέρας και περίπου 130.000 έχουν προσβληθεί από τη νόσο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας.....

Περίπου 40 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ημέρα από την επιδημία ενώ διεθνείς ειδικοί σε θέματα υγείας εκτιμούν ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες περίπου 400.00 άνθρωποι θα προσβληθούν από τη νόσο.

Τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοδυτική Αϊτή, περισσότεροι από 40 ιερείς βουντού έχουν λιντσαριστεί από το πλήθος το οποίο τους κατηγορούσε ότι ευθύνονται για την επιδημία.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν και εναντίον της αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τα μέλη της ότι έφεραν τη χολέρα στη χώρα. Ομως τεστ που έγιναν από επιδημιολόγους και μικροβιολόγους δεν στηρίζουν μια τέτοια εκδοχή.

Το πρώτο κρούσμα χολέρας, εδώ και 100 χρόνια στην Αϊτή, εντοπίστηκε στις 19 Οκτωβρίου σε περιοχή κοντά στον ποταμό Αρτιμπονίτε. Πολλοί Αϊτινοί συχνά δεν γνωρίζουν τι να κάνουν σε περίπτωση μόλυνσης από κάποια μεταδοτική νόσο και όταν πια ζητούν ιατρική βοήθεια είναι αργά.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός των ασθενών και των νεκρών από την επιδημία είναι πολύ μεγαλύτερος από τα επίσημα στοιχεία.


Δημοσίευση σχολίου