WHBC-GR: Μεγάλες εκδηλώσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη - Από την Κορέα στο... Κουρδιστάν

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Μεγάλες εκδηλώσεις για τον Νίκο Καζαντζάκη - Από την Κορέα στο... Κουρδιστάν


Το ελληνικό πνεύμα τιμάται στο εξωτερικό. Στη χώρα μας ο πολιτισμός ψυχορραγεί…

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το Τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Διεθνών Μελετών Hankuk, ο νεοσύστατος κορεατικο-ελληνικός σύλλογος και το τοπικό Τμήμα της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) διοργάνωσαν στη Σεούλ με μεγάλη επιτυχία το 2ο Συνέδριο αφιερωμένο στον Νίκο Καζαντζάκη.

**Σημειώνεται ότι όλα τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη έχουν μεταφραστεί στα κορεάτικα.

Επίσης με πρωτοβουλία των αρχών του Καζακστάν, θα πραγματοποιηθεί στην Αστάνα έκθεση με θέμα «Great Persons of the Past with us». Θα περιλαμβάνει εκθέσεις βιβλίων, φωτογραφίες και κάθε άλλο υλικό (αφίσες, αποσπάσματα έργων κλπ.).

Η έκθεση θα γίνει στα πλαίσια του «World Forum of Spiritual Culture» που θα εγκαινιάσει ο Πρόεδρος του Καζακστάν. Ενδεικτικά, πέραν του δικού μας Καζαντζάκη η Ινδία θα παρουσιάσει τον Γκάντι, η Κίνα τον Κομφούκιο και η Ρωσία τον Τολστόι.

Επίσης και στο Κουρδιστάν, χάρη στον Μόχσεν `Ομαρ, καθηγητή γαλλικής λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Σαλαχ αλ Ντίν, και με την πρωτοβουλία του διευθυντή του Φεστιβάλ Βιβλίου του Gelawej, ο Γεώργιος Στασινάκης, πρόεδρος της ΔΕΝΦΚ, θα παρουσιάσει στη πόλη Ερμπίλ στην κουρδική περιοχή του Βορείου Ιράκ (Κουρδιστάν) το έργο και τη σκέψη του Καζαντζάκη και θα συζητήσει με το κοινό, μεταφραστές και συγγραφείς.

Σημειώνεται ότι οκτώ βιβλία του μεγάλου Κρητικού έχουν μεταφραστεί στα κουρδικά!


Δεν υπάρχουν σχόλια: