WHBC-GR: Grace Jones: Μοναδικό στιλ και αισθησιασμός.!!

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Grace Jones: Μοναδικό στιλ και αισθησιασμός.!!


Μουσική, εκπληκτικά κοστούμια και μοναδική κίνηση. Οι πολλαπλές ικανότητες της ξεχωριστής μαύρης performer ξεχειλίζουν από αισθησιασμό. H Grace Jones έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά: Τρίτη 15 Ιουνίου στο θέατρο Λυκαβηττού για μία βραδιά που θα έχει παλιά και νέα κομμάτια, cutting edge εμφανίσεις, μεταμορφώσεις, και μια φωνή στιβαρή και επιβλητική…



Από την πρώτη στιγμή που το μοντέλο, ηθοποιός και τραγουδίστρια πρόβαλε το επιβλητικό και γεμάτο γωνίες πρόσωπό της στο κοινό, αρχές του 1980, η ανδρόγυνη εικόνα της αποδείχτηκε πολύ εξωπραγματική για το mainstream pop χώρο. Κυριάρχησε στην cult χορευτική μουσική σκηνή κυκλοφορώντας μία σειρά από άλμπουμ που συνδύαζαν R&B, techno-pop και reggae, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για τη high-tech urban pop που θα ακολουθούσε. Ενώ, παράλληλα με τη καριέρα της στο τραγούδι, έχει πάρει μέρος σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, όπως ο «Κόναν ο Βάρβαρος», το «View to a kill» και το «Boomerang» και μάλιστα έχει βραβευτεί για την ερμηνεία της στις δύο πρώτες.

H Grace Jones υπέγραψε στην Island Records το ‘77 κυκλοφορώντας στην ετικέτα της τρία disco albums, τα «Portfolio», «Fame» και «Muse». Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία και περιείχαν ορισμένα από τα πιο αγαπημένα dance hits και γνωστά ποπ κομμάτια, διασκευασμένα σε disco στιλ: «All on a Summer’s Night», «Do or Die», «On your knees» και βέβαια το τραγούδι της Edith Piaf «La vie en rose». Την ίδια εποχή υπήρξε και μούσα του Andy Warhol και θαμώνας του θρυλικού «Studio 54». Στο τέλος της δεκαετίας του ‘70 η Τζαμαϊκανή performer κυκλοφόρησε δύο new wave δίσκους, το «Warm Leatherette» και το «Nightclubbing» παρουσιάζοντας εντελώς αλλαγμένα τραγούδια των Sting, David Bowie, Iggy Pop αλλά και του Astor Piazzola.

Για… χάρη της μουσικής της στροφής, μεταμορφώθηκε και στιλιστικά, μία μεταμόρφωση στην οποία καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Jean-Paul Goude, με τον οποίο έχει και ένα γιο. Τα εξώφυλλα των άλμπουμ «Nightclubbing» και «Slave to the Rhythm» απεικονίζουν τη νέα της ταυτότητα και μέχρι σήμερα παραμένουν ορόσημο, αφού η Grace Jones είναι γνωστή τόσο για το μοναδικό στιλ της όσο και για τη μουσική της.

Στα επόμενα χρόνια ακολούθησαν άλμπουμ όπως το «Inside Story», πολλά singles που έγιναν τεράστιες επιτυχίες, καθιστώντας την Jones πολύ δημοφιλή τόσο στην Αμερική όσο και στην Ευρώπη. Στο «Hurricane», το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ύστερα από σιωπή 20 ετών το 2008, η Jones επέστρεψε ανανεώνοντας τον ήχο που την καθιέρωσε τη δεκαετία του ‘80. Στη διαδρομή, απέδειξε ότι το δραματικό της στιλ παραμένει αρκετά αιχμηρό ώστε να κρατάει τους fans της πιστούς δύο δεκαετίες μετά.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται από τα Metropolis, Tickethouse, Public προς 50 ευρώ.

Links:
“The World of Grace Jones”
http://www.theworldofgracejones.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: