WHBC-GR: Ένα άγαλμα για τον David Bowie

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Ένα άγαλμα για τον David Bowie

Αλλά και μια αίτηση αλλαγής ονόματος κωμόπολης, προς τιμήν του..

Ανήμερα 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια ενός αγάλματος του David Bowie, στη Market Square της κωμόπολης Aylesbury -φημισμένης για τις ιστορικές της παμπ- στο Buckinghamshire της νοτιοανατολικής Αγγλίας. 

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης πήρε την απόφαση αυτήν για να τιμήσει τη μνήμη του David Bowie, ο οποίος είχε αναφέρει την πλατεία όπου θα στηθεί το άγαλμά του στους στίχους του "Five Years", τραγούδι που άνοιγε το αριστουργηματικό του άλμπουμ The Rise Αnd Fall Οf Ziggy Stardust Αnd Τhe Spiders From Mars (1972). 

Το άγαλμα θα λέγεται Earthly Messenger και είναι έργο του γλύπτη Andrew Sinclair. Στόχος του, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία, είναι να αναπαριστά διάφορα πρόσωπα του David Bowie μέσα στα χρόνια. 

Παράλληλα, τρέχει και μια ιντερνετική καμπάνια στο Change.org, η οποία ζητά τη μετονομασία του Aylesbury σε Aylesbowie. Την έχουν ξεκινήσει ορισμένοι κάτοικοι της πόλης συνασπισμένοι γύρω από τον David Stopps -που είχε αρχικά την ιδέα για το άγαλμα. 

Όπως δήλωσε ο Stopps στο BBC, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ιστορική αξία στο Aylesbury, καθώς είναι απλά μία από τις συνολικά 57 παραλλαγές του ονόματος της περιοχής, που σώζονται στα τοπικά αρχεία. Ισχυρίζεται επίσης ότι ήταν σε ένα από τα μικρά μουσικά clubs που είχε η κωμόπολη τη δεκαετία του 1970 (το Friars) όπου ο Bowie πρωτοπαρουσίασε στο κοινό τη Ziggy περσόνα του.

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου που ερωτήθηκε σχετικά απάντησε με εκείνο το διπλωματικό «είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα» των Βρετανών, που μπορεί να σημαίνει τα πάντα και τίποτα. 

Παρακάτω δείτε εικόνες από το εργαστήρι του γλύπτη Andrew Sinclair, ΄όταν πριν ένα χρόνο περίπου άρχισε να δημιουργεί το πήλινο εκμαγείο το αγάλματος του Bowie πριν αυτό σταλεί σε χυτήριο και γίνει χάλκινο.

    📷thesun.co.uk
    📷thesun.co.uk
    📷thesun.co.uk
    📷thesun.co.uk


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: