WHBC-GR: Έφυγε από τη ζωή χθες ο «μινιμαλιστής» σχεδιαστής Δημήτρης Παρθένης, σε ηλικία 74 ετών

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Έφυγε από τη ζωή χθες ο «μινιμαλιστής» σχεδιαστής Δημήτρης Παρθένης, σε ηλικία 74 ετών

Ο σχεδιαστής μόδας, Δημήτρης Παρθένης, άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 74 ετών, σε νοσοκομείο της Αθήνας...

Ο οραματιστής σχεδιαστής, που μέσα από το brand Parthenis επικοινώνησε την αγάπη του για την κομψότητα και το απέριττο ντύσιμο, αλλάζοντας την ελληνική μόδα, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, την μπουτίκ Brigitte, το 1970 στην Αθήνα, στο οποίο εκτός από τα πράγματα που πουλούσε σχεδίασε τις προσωπικές του σειρές.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Δεύτερα στις 1.30 μ.μ. από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Η οικογένειά του, παρακαλεί, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στην «Πνοή Αγάπης», τον Σύλλογο Εθελοντών Κοινωνικής και Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με καρκίνο και των Οικογενειών τους που επιτελεί έργο στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ο Δημήτρης Παρθένης άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Αθήνα το 1970. Εννέα χρόνια αργότερα εγκαινίασε την μπουτίκ του στη Μύκονο, μια σταθερή πηγή έμπνευσης που αποτέλεσε και το εφαλτήριο για τη διεθνή παρουσία της φίρμας. Εδώ και αρκετά χρόνια τα ηνία του label έχει αναλάβει η κόρη του Ορσαλία διατηρώντας τη μονοχρωμία και τη μίνιμαλ αισθητική που το καθιέρωσε στη συνείδηση του κόσμου.

Η δεκαετία του ’70 και του ’80 είχαν δύο βασικούς έλληνες σχεδιαστές προς εξαγωγή: τον Γιάννη Τσεκλένη και τον Δημήτρη Παρθένη. Ο πρώτος καθιέρωσε τα χρώματα εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα – και ο δεύτερος τις λιτές γραμμές και το λευκό των Κυκλάδων.





  
iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: