WHBC-GR: O Διγενής εφορμά στον κόσμο των κόμικς

Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

O Διγενής εφορμά στον κόσμο των κόμικς

Ένα νέο κόμικ στον ορίζοντα ενώνει αρμονικά Ανατολή και Δύση...

Οι φίλοι των κόμικς γίνονται μάρτυρες ενός αρμονικού συνδυασμού του μαγευτικού δρόμου του μεταξιού και ενός ένδοξου κεφαλαίου της ελληνικής παράδοσης.Ο Διγενής Ακρίτας φιλοδοξεί να επιστρέψει στην σύγχρονη αφήγηση μέσα από το graphic novel των Κάλλια Παπαδάκη, Κ ωνσταντίνου Δημητρίου, Christian Mirra, Simona Fabrizio,

Η δημιουργική ομάδα απευθύνεται στο κοινό μέσω της δοκιμασμένης και επιτυχημένης οδού του Kickstarter όπου φιλοδοξεί να συγκεντρώσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 49.687 δολαρίων προκειμένου να υλοποιήσει το φιλόδοξο σχέδιό της...


 Το προαναφερθέν σχέδιο περιλαμβάνει μια ιστορία 375 σελίδων σε πέντε μέρη, με το πρώτο μέρος τιτλοφορούμενο "Digenes - Part A: Aristocrat" να είναι το πρώτο βήμα σε μια πορεία γεμάτη προκλήσεις.

Η ιστορία που θα αντλεί πολλά στοιχεία από την Άπω Ανατολή επικεντρώνεται γύρω από έναν νεαρό, ερωτευμένο Διγενή που κάνει ένα τραγικό σφάλμα που μεταμορφώνει τη ζωή του σε ένα μείγμα αγάπης, καθήκοντος και εκδίκησης με φόντο τον δρόμο του μεταξιού του 10ου αιώνα.

Κατά την περίοδο εκείνη η Ευρώπη έχει ήδη μπει σε μια φάση βαθιάς παρακμής με την μοίρα της να κρέμεται από μια κλωστή. Μια ολόκληρη ήπειρος προσπαθεί να αποκρούσει τις φιλόδοξες στρατιές των Ισλαμικών κρατών ενώ παράλληλα παλεύει με το αιματηρό τίμημα των συγκρούσεων, την προκατάληψη και τον λοιμό.

Στην Καπαδοκία, στο ανατολικό σύνορο της Ευρώπης και στις άκρες της Βυζαντινής αυτοκρατορίας συναντάμε τον Βασίλειο Musur, γιο ενός Σύριου εμίρη και μιας βυζαντινής ευγενούς.

Αν και αρχικά δεν φαίνεται να έχει τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που συναντά, μέσα από ένα ταξίδι στην άκρη του κόσμου μεταμορφώνεται στον Διγενή αρχηγό των Ακριτών, των πλέον φημισμένων φρουρών των συνόρων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Με την προθεσμία να μετρά αντίστροφα για άλλες 29 ημέρες, η στήριξη του κοινού είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αν όλα πάνε καλά το κοινό θα παραλάβει τις πλούσιες και ποικίλες αμοιβές του μέσα στον Ιούλιο του 2018.

Για περισσότερες λεπτομέρειες αλλά και εξελίξεις, η σελίδα του κόμικ στο facebook μπορεί να παράσχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.




  

Δεν υπάρχουν σχόλια: