WHBC-GR: "Έφυγε" η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (Φρανς Γκαλ)

Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

"Έφυγε" η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (Φρανς Γκαλ)

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια France Gall (Φρανς Γκαλ) πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 70 ετών, όπως ανακοίνωσε στο AFP η υπεύθυνη της επικοινωνίας της Geneviève Salama...

Η Gall έπασχε από καρκίνο και νοσηλευόταν από τα μέσα Δεκεμβρίου στο αμερικανικό νοσοκομείο του Νεϊγί, κοντά στο Παρίσι, εξαιτίας μιας σοβαρής λοίμωξης, όπως είχε ανακοινωθεί.

Γεννημένη  στις 9 Οκτωβρίου του 1947 στο Παρίσι ως Isabelle Gall, έγινε γνωστή από την επιτυχία «Poupée de cire, poupée de son» με την οποία το 1965 εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο στον διαγωνισμό της Eurovision όπου και κατέκτησε την πρώτη θέση. Ήταν η πρώτη φορά που δεν κέρδισε μπαλάντα τον διαγωνισμό.

Επίσης, με το «Poupée de cire, poupée de son», βρέθηκε, το 2005 στην Κοπεγχάγη, στους 14 φιναλίστ του διαγωνισμού για το πιο δημοφιλές τραγούδι της Eurovision, για τον εορτασμό των 50 χρόνων της διοργάνωσης.

H France Gall, η οποία έχει διαχωρίσει τον εαυτό της από τον διαγωνισμό της Eurovision, έχοντας αρνηθεί να συζητήσει το λόγο δημοσίως ή να τραγουδήσει το τραγούδι αυτό, είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού αμέσως μετά τον θάνατο του επίσης μουσικού συζύγου της Michel Berger το 1992, σε ηλικία 44 ετών, από έμφραγμα.

📷France Gall - Michel Berger 

Το 1988 κατέκτησε την πρωτιά στα charts πολλών χωρών με την μεγάλη επιτυχία της, «Ella, elle l'a», που εξυμνεί την Αμερικανίδα τραγουδίστρια της τζαζ Ella Fitzgerald.

📷France Gall - Serge Gainsbourg

Έγινε διάσημη στη Γαλλία κατά τη δεκαετία του 1960, τραγουδώντας τραγούδια όπως το «Les Sucettes» του Γάλλου τραγουδιστή και τραγουδοποιού Serge Gainsbourg, ενώ πολλές επιτυχίες της κατέκτησαν και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή μετά τον θάνατο της κόρης της Pauline, το 1997, από κυστική ίνωση, αλλά το 2015 επανεμφανίστηκε υπογράφοντας το λιμπρέτο στο μιούζικαλ «Résiste», σε μουσική και στίχους του εκλιπόντος συζύγου της. Με τον Berger απέκτησε και έναν γιο, τον Raphaël, ο οποίος επίσης ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική.





  

Δεν υπάρχουν σχόλια: