WHBC-GR: «Εμβολιασμός»: Έργα του Άι Γουέι Γουέι στο Μπουένος Άιρες (εικόνες)

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

«Εμβολιασμός»: Έργα του Άι Γουέι Γουέι στο Μπουένος Άιρες (εικόνες)

Μνημειώδης είναι η έκθεση, που φιλοξενεί το Ίδρυμα PROA στο Μπουένος Άιρες, έργων σε δημόσιο χώρο και αστικών παρεμβάσεων του Άι Γουέι Γουέι...

Με τίτλο «Εμβολιασμός», η έκθεση συγκεντρώνει κάποιες από τις μεγαλύτερες και πλέον αναγνωρίσιμες εγκαταστάσεις του κινέζου καλλιτέχνη και ακτιβιστή, καθώς και αντικείμενα, φωτογραφίες, βίντεο. Κάθε ένα από αυτά, φορέας πολιτικών και κοινωνικά σημαντικών ιδεών.

Στην είσοδο του Ιδρύματος PROA, το έργο «Για πάντα, ποδήλατα» πυργώνεται πάνω από το κεφάλι των περαστικών και γεννά ένα παιχνίδι ατσαλιού, φωτός και σκιάς στο πεζοδρόμιο. Μέσα στην αίθουσα, έργα όπως το «He Xie» – μια συλλογή εκατοντάδων πορσελάνινων καβουριών – ή το «Ηλιόσποροι» – μια διάταξη χειροποίητων πορσελάνινων σπόρων – υπογραμμίζουν ιδέες που αφορούν στην κοινωνία, όπως ελευθερία της έκφρασης, ανθρώπινα δικαιώματα, οικονομική εκμετάλλευση.

Η έκθεση – την οποία επιμελείται ο Μαρσέλο Ντάντας – προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν την προσωπική μέθοδο καλλιτεχνικής αφήγησης του Άι Γουέι Γουέι. Δίνει, παράλληλα, μια κριτική θεώρηση της αμφιλεγόμενης σχέσης που έχει ο καλλιτέχνης με την πατρίδα του την Κίνα και με τις πολιτικές ιδέες της Δύσης.














📷Photos: designboom.com


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: