WHBC-GR: Το τελευταίο αντίο στον Έλβις της Γαλλίας - Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Johnny Hallyday

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Το τελευταίο αντίο στον Έλβις της Γαλλίας - Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Johnny Hallyday

Όπως ήθελε… με πολλή μουσική, με το ροκ να πρωταγωνιστεί όπως σε όλη του τη ζωή κηδεύτηκε σήμερα ο Γάλλος ρόκερ Johnny Hallyday...

Περίπου 700 μοτοσικλέτες ακολουθούσαν τη νεκρώσιμη πομπή του Έλβις της Γαλλίας στη λεωφόρο των Ηλυσίων, όπου δεκάδες χιλιάδες θαυμαστές του είχαν συγκεντρωθεί για να του πουν το τελευταίο αντίο.

Ο κόσμος χειροκροτούσε και τραγουδούσε γνωστά τραγούδια του Hallyday, και το πλήθος έφτανε μέχρι την εκκλησία της Μαντελέν, όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.

Εκεί και ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν μαζί με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο οποίος στον χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τον Johnny Hallyday, «τη ζωή και την ψυχή της Γαλλίας».

«Είστε εδώ γι’ αυτόν, για τα 60 χρόνια της καριέρας του. Ξέρω ότι πολλοί περιμένετε να εμφανιστεί από μια γωνία με τη μοτοσικλέτα του ώστε να τραγουδήσετε μαζί του. Είναι ένα θλιβερό Σάββατο Δεκεμβρίου αλλά έπρεπε όλοι να είμαστε εδώ γιατί και ο Τζόνι ήταν εδώ για εμάς» είπε ο Μακρόν και κατέληξε: «Σας καλώ για τον τελευταίο αποχαιρετισμό ώστε η φλόγα του να μη σβήσει, για να πούμε ένα ευχαριστώ, ας τον χειροκροτήσουμε».

Συγκινητική ήταν η στιγμή που στην εκκλησία έφτασε η τελευταία σύντροφος του θρύλου της ροκ, Λετίσια, μαζί με τις δύο υιοθετημένες κόρες τους, αλλά και τα άλλα δύο παιδιά του Hallyday, ενώ το παρών έδωσαν θρύλοι της γαλλικής μουσικής, στενοί του φίλοι στη μακρά του πορεία.

Μετά τον χαιρετισμό του Γάλλου προέδρου, το φέρετρο του Χάλιντει μπήκε στην εκκλησία με ένα πιάνο κι ένα τσέλο να παίζει ένα από τα κομμάτια του, ενώ στα σκαλιά της εκκλησίας είχε στηθεί σκηνή, όπου μουσικοί έπαιζαν τραγούδια του, όπως το «Toute la musique gue j’ aime».

Ο μόνος «κοινός θνητός» στον οποίο η Γαλλία έχει προσφέρει τη Λεωφόρο των Ηλύσιων για τη νεκρώσιμη ακολουθία ήταν ο Βίκτωρ Ουγκό, 132 χρόνια πριν ( 22 Μαϊου του 1885).

Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) από την Αψίδα του Θριάμβου με τη Λεωφόρο των Ηλύσιων να μοιράζεται με κιγκλιδώματα στη μέση: την κάθοδο για τη νεκρώσιμη ακολουθία και την άλλη πλευρά για τους πολίτες.

Ήταν επιθυμία του Hallyday να είναι «όσο το δυνατόν πιο κοντά στον λαό και τους θαυμαστές του», εξήγησε ο παραγωγός του Σεμπαστιάν Φαράν που συμμετείχε ενεργά στην όλη οργάνωση.

Η σορός του Johnny Hallyday θα μεταφερθεί με ιδιωτική πτήση στο νησί Σεν Μπαρτελεμί στις γαλλικές Αντίλλες, όπου και θα ενταφιασθεί τη Δευτέρα, στο μικρό κοιμητήριο του νησιού, όπως επιθυμούσε ο ίδιος.

Ακόμα και ο Πύργος του Αϊφελ συμμετείχε στο πένθος των Γάλλων για τον Johnny Hallyday που έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη. «Ευχαριστούμε Johnny» έγραφε το εμβληματικό μνημείο
📷REUTERS/Pascal Rossignol


Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johnny Hallyday (@jhallyday) στις



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: