WHBC-GR: Δυο Γάλλοι και τα κινούμενα γλυπτά τους στον βυθό του Αιγαίου

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Δυο Γάλλοι και τα κινούμενα γλυπτά τους στον βυθό του Αιγαίου

Ένα ζευγάρι Γάλλων καλλιτεχνών επέλεξε το μικρό νησί του Πόρου, ως μόνιμη βάση, και κάθε καλοκαίρι εγκαθιστά μαγευτικά κινούμενα γλυπτά στο βυθό των ελληνικών θαλασσών..

Η καλλιτέχνις Hortense le Calvez αγαπάει τόσο τη γλυπτική όσο και τις υποβρύχιες καταδύσεις. Μαζί με τον σύντροφό της στη ζωή και τη τέχνη, τον Mathieu Goussin, έχουν φτιάξει την καλλιτεχνική ομάδα Forlane 6, κατά το όνομα του σκάφους τους. 

Οι δυο τους δημιουργούν εφήμερα έργα στο βυθό της θάλασσας, τα οποία συναντούν οι υποβρύχιοι κολυμβητές. Και φέτος, όπως και πέρσι, έχουν στήσει ένα έργο- το ονομάζουν Disoriented-μέσα στο βυθό του Βλυχού στην Ύδρα. Τα έργα της Hortense και του Mathieu σχετίζονται κυρίως με περιβαλλοντικά ζητήματα και τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι προκαλούν μη αναστρέψιμη βλάβη στον πλανήτη και τους ωκεανούς. 

Μέσα από τη δουλειά τους, οι δύο καλλιτέχνες επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια πιο συναισθηματική σχέση με τη θάλασσα και να φέρουν τους ανθρώπους πιο κοντά στον υποβρύχιο κόσμο – έναν κόσμο που συχνά αγνοούμε και συχνά δεν αναγνωρίζουμε την ιδιαίτερη σημασία του για το κλίμα και τη φυσική ισορροπία του πλανήτη μας. 

Διαβάστε τη συνέντευξη στην Μερόπη Κοκκίνη /lifo.gr ► εδώ
Δείτε τη σελίδα της  καλλιτεχνικής ομάδας  Forlane 6 στο Facebook ► εδώ



📷Η Hortense και ο Mathieu 



  

Δεν υπάρχουν σχόλια: