WHBC-GR: Αν δεν ξέρετε πού να πάτε διακοπές υπάρχει ένα νέο νησί που μόλις εμφανίστηκε στη Β. Καρολίνα

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Αν δεν ξέρετε πού να πάτε διακοπές υπάρχει ένα νέο νησί που μόλις εμφανίστηκε στη Β. Καρολίνα

Ένα νέο νησί εμφανίστηκε στην ακτή της Β. Καρολίνας. Από τον Απρίλιο και μετά το λεγόμενο «Shelly Island» έχει μετατραπεί από ένα μικρό κομμάτι άμμου σε ένα κανονικό νησί, που ανήκει στο σύμπλεγμα νησιών Outer Banks. Πλέον, το νέο αυτό νησί έχει μήκος ένα μίλι και πλάτος, όσο τρία γήπεδα ποδοσφαίρου και βρίσκεται στην ακτή του Cape Point, ένα πολύ δημοφιλές σημείο για σερφ...

Οι ντόπιοι πηγαίνουν μέχρι το νέο νησί με βαρκάκια για να βγάλουν όστρακα, αν και όπως αναφέρει το Travel + Leisure, στο σημείο παραμονεύουν καρχαρίες, κάτι που το καθιστά επικίνδυνο να το επισκεφτεί κανείς αν δεν είναι ειδικός.

Η εμφάνιση του νέου αυτού νησιού δεν οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, όπως τονίζει ο επιστήμονας Paul Paris από το Coastal Studies Institute. Ο Dave Hallac, αστυνομικός επιθεωρητής, ανέφερε ότι η ακτή κοντά στο Shelly Island αλλάζει διαρκώς λόγω των ρευμάτων και των καταιγίδων, οπότε είναι συχνό φαινόμενο να εμφανίζονται τέτοια νησάκια τη μία χρονιά και να εξαφανίζονται την επόμενη.


Αν και δεν ξέρουμε για πόσο θα μείνει «ζωντανό» αυτό το νησί, αν βρεθείτε προς τα εκεί σύντομα, θα σας προτείναμε να κάνετε μία προσπάθεια για να το επισκεφτείτε, αν και οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι επικίνδυνο να κολυμπήσει κανείς μέχρι εκεί!






Δεν υπάρχουν σχόλια: