WHBC-GR: 8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

8 τροπικά μέρη σε Αθήνα και Πειραιά, για μια μικρή γεύση του urban exotica

Κι αν δεν "βγαίνουμε" για ένα ταξίδι κάπου εξωτικά, κάποιοι έφεραν το κύμα στο ποτήρι και τη θαλασσινή αύρα στο πιάτο μας..

Che στον Πειραιά 
Με άρωμα Λατινικής Αμερικής 

Το new entry της γαστρονομικής σκηνής του Πειραιά αποπνέει έντονο άρωμα χασιέντας. Σε ένα διατηρητέο κτίριο μια εντυπωσιακή τοιχογραφία με τη Φρίντα Κάλο και το χαρακτηριστικό σομόν της Σάντα Φε, οι ζωγραφισμένοι κάκτοι που διατρέχουν τον τοίχο της αυλής και τα τροπικά φυτά της σε ταξιδεύουν στη Λατινική Αμερική. 

Che, Καραΐσκου 151, Πειραιάς 


Tiki Bar Athens 
Το κλασικό exotic punk στέκι 

Η σταθερή εξωτική αξία στην αθηναϊκή νύχτα είναι το Tiki Bar Athens, στην οδό Φαλήρου. Η exotic punk αισθητική του είναι αποτέλεσμα ρετρό επιρροών και χαβανέζικων στοιχείων. Πίνακες του Γκογκέν, πόστερ από ταινίες της δεκαετίας του '60 και του '70 αλλά και φωτογραφίες πολλών pin up girls και μάσκες του θεού Tiki κοσμούν τους κόκκινους τοίχους του μπαρ. Λεοπάρ και μπαμπού λεπτομέρειες στην επίπλωση απογειώνουν την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του μπαρ με τα εμπνευσμένα κοκτέιλ. 

Tiki, Φαλήρου 15, Κουκάκι 

Κίτρινος Σκίουρος από τη Βραζιλία 

Με πολύχρωμη και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρά απευθείας από το Ρίο, ο Κίτρινος Σκίουρος σε ένα μικρό δρομάκι πλάι ακριβώς στο άλσος Ιλισίων είναι πασίγνωστος για τα αυθεντικά βραζιλιάνικα πιάτα του και τα ποτά που αναδεικνύουν μια βαθιά γνώση της ξεχωριστής κι εξωτικής αυτής κουλτούρας, μια και η σεφ είναι γέννημα-θρέμμα της. 

Κίτρινος Σκίουρος, Δημητρέσσα 21, Ιλίσια 

Big Kahuna 
To «μεγάλο κύμα» γεύσης στον Κεραμεικό 

H φανταστική αλυσίδα μπεργκεράδικων που εμφανίζεται σε τέσσερις ταινίες του Tarantino έδωσε το όνομά της στο γευστικό πρότζεκτ των Kahuna Broz που πλέον έχει ως ορμητήριο ένα εγκαταλελειμμένο για χρόνια συνεργείο αυτοκινήτων στη οδό Σαλαμίνος στον Κεραμεικό, το οποίο και μεταμορφώθηκε σε caribbean καλύβα. Εκεί θα γευτείτε το μπέργκερ που τους έκανε διάσημους, το περίφημο «Ρredator», με patty από φιλέτο κροκόδειλου. 

The Big Kahuna, Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός 

Το γκράφιτι του Martinez στα Εξάρχεια 

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά street art έργα της Αθήνας είναι το τοπίο ζούγκλας που έχει δημιουργήσει ο Ελληνοαμερικανός Alex Martinez σε κτίριο στη γωνία Σουλτάνη και Σολωμού στα Εξάρχεια, μετατρέποντας το γκρίζο αστικό τοπίο σε τροπική όαση. 

Σουλτάνη και Σολωμού, Εξάρχεια 

ΠαΡοΤ 
Φτερουγίζει στο Παγκράτι

Με μια μεγάλη ταπετσαρία γεμάτη παπαγάλους που δικαιώνουν το όνομά του δεσπόζει στον εξίσου εξωτικό και όμορφο πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι. Σερβίρει εξωτικά και πολύχρωμα κοκτέιλ. 

ΠαΡοΤ, Τιμοθέου 7, Παγκράτι.

Dos Hermanos 
Το Αυθεντικό 

Από το 1992, το Dos Hermanos στην Κηφισιά μας συστήνει στη γεμάτη αντιθέσεις αυθεντική μεξικάνικη κουζίνα. Παραδοσιακά μεξικάνικα πιάτα από κάθε γωνιά του Μεξικού και κορυφαία κοκτέιλ σε ένα cozy και γεμάτο χρώμα περιβάλλον. 

Dos Hermanos, Κυριαζή 24, Κηφισιά 

Pure Juice Bar 
Τροπική όαση στο ποτήρι σου 

Το πρώτο αυθεντικό juice bar της πόλης ξέρει να συνδυάζει τις κατάλληλες τροπικές γεύσεις, προσφέροντας παράλληλα τις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές που υπάρχουν.

Από τα λαχταριστά smoothies του ξεχωρίζει το «Tropical Paradise» με blueberries, φράουλες, μπανάνα, γάλα καρύδας (ή αμυγδάλου), μέλι, τριμμένη καρύδα, σπόρους chia και σκόνη από αποξηραμένα acai berries. 

Pure Juice Bar, Σίνα 21, Κολωνάκι 





Δεν υπάρχουν σχόλια: