WHBC-GR: Το τελευταίο τραγούδι του Ντέιβιντ Μπόουι

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Το τελευταίο τραγούδι του Ντέιβιντ Μπόουι

Χθές 8 Ιανουαρίου ο Ντέιβιντ Μπόουι θα γιόρταζε τα 70α του γενέθλια και ένα νέο EP, στο οποίο περιλαμβάνονται οι τελευταίες του ηχογραφήσεις, κυκλοφορεί μαζί με ένα βιντεοκλίπ, όπου υπάρχουν σαφείς αναφορές στην καριέρα του μεγάλου Βρετανού καλλιτέχνη...

Το τραγούδι λέγεται «No Plan» και είναι ένα από τα τρία τελευταία που ηχογράφησε ο Ντέιβιντ Μπόουι πριν πεθάνει, μαζί με τα «Killing a Little Time» και «When I Met You», τα οποία είχαν ακουστεί στο μιούζικαλ «Lazarus» που είχε συνθέσει ο Μπόουι και είχε παρουσιαστεί στα τέλη του 2015.

♦ Το μιούζικαλ είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο «The Man Who Fell To  Earth», ενώ, το 1976 ο Ντέιβιντ Μπόουι είχε πρωταγωνιστήσει στο ομώνυμο φιλμ.

Photo:Andrew Kent / TIMEΟ Bowie με τη βοηθό του, Coco Schwab περιβάλλεται από οπαδούς που αναζητούν αυτόγραφα και χειραψίες καθώς φτάνει στο ξενοδοχείο του στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.-
------------------------------------------------------------ 

♦ Το βιντεοκλίπ, σκηνοθετημένο από τον Τομ Χίνγκστον, έχει σαφείς αναφορές τόσο στο φιλμ του 1976 όσο και στο μιούζικαλ Lazarus. Περιλαμβάνει, ακόμη, εικόνες από ταξίδι στο διάστημα (ένα δημοφιλές θέμα στη μουσική του Μπόουι).

Στις 10 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης takis vorini (@takisvorini) στις

Photo:Andrew Kent / TIME: Ο Iggy Pop φυσάει τα κεράκια της τούρτα γενεθλίων του Bowie για λογαριασμό του και δίπλα του Pat Gibbons, σε ένα εστιατόριο στο σταθμό της Βασιλείας, στην Ελβετία πριν από την αναχώρηση τους για τη Σοβιετική Ένωση. 
-------------------------------------------------------



Δεν υπάρχουν σχόλια: