WHBC-GR: Πόσα χρήματα θα είχε ο Εσκομπάρ αν ζούσε σήμερα (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Πόσα χρήματα θα είχε ο Εσκομπάρ αν ζούσε σήμερα (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Με αφορμή την προβολή της ταινίας «The Infiltrator» στις κινηματογραφικές αίθουσες, η Warner Bros έφτιαξε ένα γράφημα για να δείξει πόσο πλούσιος θα ήταν σήμερα ο Πάμπλο Εσκομπάρ...

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, ο μεγαλύτερος βαρώνος ναρκωτικών, κατάφερε να χτίσει μια αμύθητη περιουσία εις βάρος των φτωχών και της κυβέρνησης της χώρας του. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 1989 ανακηρύχθηκε από το περιοδικό Forbes, ως ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη.

Εκτιμάται πως το 1980 το καρτέλ εξήγαγε το 80% της κοκαΐνης που εισερχόταν στην αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, κάθε μήνα τουλάχιστον 70 τόνοι κοκαΐνης περνούσαν από τα σύνορα του Μεξικό και την Καραϊβική στις ΗΠΑ.

Ο αρχηγός του Καρτέλ του Μεντεγίν θα ήταν σήμερα ο 5ος πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο, με εκτιμώμενη περιουσία 48,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το γράφημα, με αυτά τα χρήματα θα μπορούσε να παρέχει σε κάθε πολίτη της Κολομβία, κάθε χρόνο, βοήθημα 728 δολαρίων, με τα κέρδη του να ξεπερνάνε κατά πολύ αυτά από το εμπόριο καφέ, που είναι η κύρια δραστηριότητα της χώρας.

O Εσκομπάρ με τα 48,5 δισ. δολάρια θα μπορούσε να αγοράσει τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ομάδες αλλά και μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ιδέες όπως το Twitter και το Pinterest.








Δεν υπάρχουν σχόλια: