WHBC-GR: Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Pulitzer - Οι εικόνες Ελλήνων φωτογράφων ανάμεσα στους νικητές

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Ανακοινώθηκαν τα βραβεία Pulitzer - Οι εικόνες Ελλήνων φωτογράφων ανάμεσα στους νικητές

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αμερικανικά βραβεία Pulitzer κατά τη διάρκεια της απονομής που έγινε στο Πανεπιστήμιο Columbia στην Νέα Υόρκη...

10 Σεπτεμβρίου 2015. Ενας σύρος πρόσφυγας φιλάει την κόρη του καθώς βαδίζει προς την Ειδομένη
REUTERS/Yannis Behrakis

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν σήμερα από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News» για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και την Μέση Ανατολή.

11 Αυγούστου, 2015. Στα ανοιχτά της Κω. Ο ήλιος δύει στο Αιγαίο. Μια βάρκα με πρόσφυγες πλέει στα ήρεμα νερά. REUTERS/Yannis Behrakis

REUTERS/Yannis Behrakis

Στις φωτογραφίες που κέρδισαν περιλαμβάνονται και λήψεις Ελλήνων φωτογράφων όπως ο Γιάννης Μπεχράκης, ο Άλκης Κωνσταντινίδης και ο Αλέξανδρος Αβραμίδης.   Στο πρακτορείο «Associated Press» απονεμήθηκε το βραβείο «Κοινωνικού Ρεπορτάζ» για τις εργασιακές συνθήκες εκμετάλλευσης και κακοποίησης στην βιομηχανία θαλασσινών. 

REUTERS/Alkis Konstantinidis 

Η εφημερίδα «Los Angeles Times» διακρίθηκε στην κατηγορία «breaking news» για την κάλυψη της σφαγής στο Σαν Μπερναντίνο, ενώ οι εφημερίδες «Tampa Bay Times» και «Sarasota Herald-Tribune» μοιράστηκαν τη διάκριση στην κατηγορία «Ερευνητική Δημοσιογραφία». 

REUTERS/Alexandros Avramidis 

Φέτος, ήταν η 100η απονομή των βραβείων Pulitzer, της υψηλότερης διάκρισης που δίνεται κάθε χρόνο σε έντυπα μέσα ενημέρωσης.

video:euronews.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: