WHBC-GR: Η ζωή επιστρέφει στην Παλμύρα (βίντεο)

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

Η ζωή επιστρέφει στην Παλμύρα (βίντεο)

Σταδιακά επιστρέφουν στην κατεστραμμένη από την πολύμηνη κατοχή της από τους τζιχανιστές Παλμύρα, οι κάτοικοι της ιστορικής πόλης της Συρίας...

Η πόλη απελευθερώθηκε από το στρατό του Άσαντ στις 27 του περασμένου μήνα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο καταστροφικής κατοχής της από το Ισλαμικό Κράτος.

Στρατιώτες του Συριακού στρατού στέκονται πάνω στα ερείπια του ναού του Bel στην ιστορική πόλη της Παλμύρας, Συρία 1 Απριλίου 2016.
REUTERS / OMAR SANADIKI
------------------
Ο πόλεμος άφησε πίσω τα σημάδια του, ενώ οι δυνάμεις του συριακού και ρωσικού στρατού βρίσκονται ακόμα στην περιοχή, καθώς δεν είναι λίγες οι νάρκες που έχουν απομείνει.

Οι νάρκες βρέθηκαν τοποθετημένες κοντά σε κολώνες ηλεκτρισμού, που σημαίνει ότι, όταν επαναλειτουργήσει το ρεύμα θα εκραγούν.

Σε όλη την έκταση της πόλης υπάρχουν συντρίμμια της αρχαίας πόλης, την οποία κατέστρεψαν οι τζιχαντιστές.

Οι κάτοικοι επιστρέφουν αντικρίζοντας τις αποκαρδιωτικές εικόνες, ωστόσο επιμένουν να ξεκινήσουν εκ νέου τις ζωές τους στον τόπο τους.


«Πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος Άσαντ θα κρατήσει το λόγο του και θα επαναφέρει τη ζωή στην Παλμύρα» δήλωσε ένας κάτοικος της πόλης στο πρακτορείο Reuters.






Δεν υπάρχουν σχόλια: