WHBC-GR: TIME: Διχάζει το νέο εξώφυλλο του με την έγκυο γυναίκα, θύμα βιασμού από το Σουδάν

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

TIME: Διχάζει το νέο εξώφυλλο του με την έγκυο γυναίκα, θύμα βιασμού από το Σουδάν


Το τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού TIME φιλοξενεί την φωτογραφία μίας γυναίκας από το Σουδάν που έχει πέσει θύμα βιασμού...

Η φωτογράφιση που έγινε από την Lynsey Addario, η οποία έχει πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής βία όταν αιχμαλωτίστηκε από τον στρατό της Λιβυής το 2011, αφορά το πορτρέτο της Ayak από το Σουδάν που βιάστηκε επανειλημμένως από στρατιώτες. Η φωτογράφιση έγινε όταν η Ayak ήταν 9 μηνών έγκυος.

Το εξώφυλλο τιτλοφορείται «The Secret War Crime: Ending the source of conflict rape».

Μόλις κυκλοφόρησε το περιοδικό πολλοί ήταν εκείνοι που τους κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύονται την ευάλωτη κατάσταση της Ayak προκειμένου να πουλήσουν τεύχη.

Η φωτογράφος είπε σχετικά με την επίμαχη φωτογραφία ότι ήταν πολύ δύσκολη και ευαίσθητη ιστορία που έπρεπε να καλύψει.

«Μόλις εξήγησα στην Ayak την φωτογράφιση – σχετικά με το πως ένιωθε να φωτογραφηθεί αφού η εικόνα της θα έκανε τον γύρο του κόσμο- πέρασα πολλές ώρες μαζί της. Καθίσαμε και συζητήσαμε το όραμα που είχα για το πορτρέτο της και δεν δίστασε καθόλου. 

»Κατάλαβα τι προσπαθούσα να επιτύχω και καθώς τραβούσα τις φωτογραφίες, τις της έδειχνα στην κάμερα για να βεβαιωθώ ότι καταλαβαίνει τι βγάζω. Φαινόταν λες και η φωτογράφιση της Ayak και του αγέννητου παιδιού της, της έδιναν την ευκαιρία να γιορτάσουν όλα όσα προσπάθησαν να τις στερήσουν οι στρατιώτες, την ομορφιά και την αξιοπρέπειά της».

Δείτε εικόνες από το προσωπικό site της Addario εδώ ►www.lynseyaddario.com/

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Lynsey Addario (@lynseyaddario) στις



Δεν υπάρχουν σχόλια: