WHBC-GR: Η Αθήνα πήρε μια «γεύση της αλήθειας» με την αποκλειστική προβολή του πρώτου επεισοδίου του νέου κύκλου «The X-Files».

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η Αθήνα πήρε μια «γεύση της αλήθειας» με την αποκλειστική προβολή του πρώτου επεισοδίου του νέου κύκλου «The X-Files».

Πολύ πριν το Γουέστερος, την παρασκευή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης και τα «χαμένα» αινίγματα ενός νησιού, η μικρή οθόνη φιλοξένησε για εννιά χρόνια ένα απόλυτα καλτ, τηλεοπτικό φαινόμενο που κατάφερε να γίνει οικουμενικό χωρίς να γνωρίζει λέξεις όπως viral, ίντερνετ και hashtags...

Οι πράκτορες του FBI Φοξ Μόλντερ και Ντέινα Σκάλι συνάντησαν μία γενιά που «ήθελε να πιστέψει» και πλησιάζοντας το τέλος του 20ου αιώνα, τα «X-Files» συνόψισαν τη διάθεση των θεατών να ανοιχτούν σε ακραίες πιθανότητες, επέστρεψαν την κινηματογραφική ποιότητα και τα εξωτερικά γυρίσματα στην τηλεόραση και μέσα από απίθανες ιστορίες, ανεξήγητες υποθέσεις, απαγωγές από εξωγήινους και «εβδομαδιαία τέρατα» έσπειραν την αξία της αμφισβήτησης.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τέλος της σειράς, η FOX ξανάνοιξε τα «X-Files» για έξι μόλις επεισόδια και οι Ντέιβιντ Ντουκόβνι, Τζίλιαν Άντερσον ξαναντύθηκαν τους ρόλους που τους έκαναν...αυτό που είναι!

Η επιστροφή των «X-Files» αποτέλεσε είδηση ευαγγέλιο για όλους τους συνωμοσιολάγνους θαυμαστές και το κανάλι της FOX ετοίμασε μία αξέχαστη γιορτή για αληθινούς «πιστούς» και κυνικούς «σκεπτικιστές».

Τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου, η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων έμοιαζε με σκηνικό βγαλμένο από τη φαντασία του δημιουργού της σειράς Κρις Κάρτερ. Ενας ιπτάμενος δίσκος (πιστή αντιγραφή του δίσκου που εμφανίζεται στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου) δέσποζε μπροστά από τους Παλαιούς Φούρνους της Τεχνόπολης, προβολείς σχημάτιζαν το χαρακτηριστικό Χ, το FBI(!) εξυπηρετούσε το κοινό, καπνοί ενίσχυαν το μυστήριο και τα video walls δήλωναν την μεγάλη επιστροφή. Τα συγχαρητήρια μας στους ανθρώπους της FOX που έστησαν με μεράκι και τίμησαν τη θρυλική σειρά με τον πιο ταιριαστά, μυσταγωγικό τρόπο.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ειδική προβολή στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης για 300 φανατικούς X-Philes, οι οποίοι κέρδισαν προσκλήσεις μέσω του διαγωνισμού «Skeptic or Believer;» που πραγματοποιήθηκε στη σελίδα του FOX στο Facebook και από συνεργαζόμενα μέσα. Οι προσκεκλημένοι δήλωσαν ενθουσιασμένοι με την επιστροφή της σειράς αλλά και τις εκπλήξεις της βραδιάς, περιμένοντας με αγωνία την εξέλιξη της πλοκής.

Το πρώτο επεισόδιο του 10ου κύκλου με τίτλο «My Struggle» προσπάθησε να χωρέσει μέσα σε 40 λεπτά την επανεμφάνιση των Μόλντερ και Σκάλι, να συστήσει μία νέα θεωρία συνωμοσίας, να κλείσει το μάτι στους παλιούς φαν με αναφορές που παρέπεμπαν στο παρελθόν (ακόμα και στο πρώτο επεισόδιο) και να δηλώσει δυναμικά παρόν σε έναν παράξενο κόσμο που μαστίζεται από τα social media και τη διάθεση της πληροφορίας.

Μπορεί η αφηγηματική βιασύνη να μην άφησε περιθώριο κατανόησης όλων των λεπτομερειών, αλλά ο 21ος αιώνας, ένας κόσμος όπου η ιδιωτικότητα και η δημοκρατία απειλείται από προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι Αμερικανικές και Βρετανικές κυβερνήσεις (διόλου τυχαία ο Εντουαρντ Σνόουντεν αναφέρεται και στα 2 πρώτα επεισόδια της σειράς), είναι ένας κόσμος που τα «X Files» μπορούν να αφουγκραστούν και να τον σχολιάσουν δημιουργικά.

Η σειρά «The X-Files», ένα φαινόμενο της σύγχρονης pop κουλτούρας, είναι και πάλι εδώ, αποκλειστικά στο FOX, με 6 νέα, συναρπαστικά επεισόδια, τα οποία θα προβάλλονται κάθε Τρίτη στις 6:15 και 21:50 ταυτόχρονα με την Αμερική! Το κανάλι FOX είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα μέσω Nova, OTE TV, Vodafone TV και Cyta Hellas, ενώ τα νέα επεισόδια των «The X-Files» είναι διαθέσιμα on demand μέσω της εφαρμογής FOX Play.

«Trust no one», ήταν μία από τις αγαπημένες φράσεις της σειράς. Εσείς ήρθε η ώρα να πιστέψετε πάλι!


Photo Credits: Thodoris Markou



Δεν υπάρχουν σχόλια: