WHBC-GR: Ο Stanley Kubrick ομολογεί την "απάτη" της πρώτης προσελήνωσης της NASA! (VIDEO)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο Stanley Kubrick ομολογεί την "απάτη" της πρώτης προσελήνωσης της NASA! (VIDEO)

Μία ιστορική στιγμή της ανθρώπινης ιστορίας, ή η μεγαλύτερη απάτη όλων των εποχών; Αυτό είναι το ερώτημα που πλανάται εδώ και 46 χρόνια, από τότε δηλαδή που η αποστολή Apollo 11 κατάφερνε να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι του ανθρώπου στο φεγγάρι. Ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τον Stanley Kubrick, έρχεται να "βάλει φωτιά" στις θεωρίες συνωμοσίας!..

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί το "ιερό δισκοπότηρο" των απανταχού συνωμοσιολόγων. Οι ενστάσεις τους έχουν αφετηρία την "αβυσσαλέα" κόντρα Αμερικής - Ρωσίας για τα "πρωτεία" του διαστήματος, μία κόντρα που τροφοδοτούνταν σταθερά και από τον "ψυχρό πόλεμο", ενώ τα φωτογραφικά πειστήρια των Ηνωμένων Πολιτειών για το συγκεκριμένο ταξίδι εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να μην πείθουν τους δύσπιστους.

Αυτή την φορά, ωστόσο, μία νέα υπόθεση έρχεται να προστεθεί στις αμέτρητες περιπτώσεις ευθείας αμφισβήτησης του γεγονότος πως ο Neil Armstrong πάτησε στο φεγγάρι στις 21 Ιουλίου του 1969. Κι αυτή σχετίζεται με τον παγκοσμίου φήμης αμερικανό σκηνοθέτη, Stanley Kubrick, ο οποίος πέθανε στις 7 Μαρτίου του 1999.

Βίντεο ντοκουμέντο (;)

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί, υποτίθεται πως δείχνει τον θρύλο του παγκόσμιου σινεμά, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, να κάνει μία επιθανάτια εξομολόγηση, στην οποία παραδέχεται πως βοήθησε τη NASA να "κατασκευάσει" πλαστά πειστήρια για την πρώτη αποστολή στη σελήνη!

Το διάρκειας δύο ωρών φιλμ, λέγεται πως αποτελεί σπάνιο υλικό μιας συνέντευξης με τον σκηνοθέτη της ταινίας "κουρδιστό πορτοκάλι" τον Μάρτιο του 1999 κι έχει γίνει viral μόλις λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της NASA πως βρήκε το σημείο της πρόσκρουσης του Apollo 16 στο φεγγάρι.

Η ανακοίνωση της NASA έλυσε ένα μυστήριο πολλών ετών αλλά έδωσε ξανά έναυσμα στους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας να υποστηρίξουν πως ο άνθρωπος δεν πήγε ποτέ στο φεγγάρι και πως κάθε βίντεο και φωτογραφία από τις συγκεκριμένες αποστολές είχαν κινηματογραφηθεί στη γη.

Το συγκεκριμένο βίντεο, ωστόσο, "ξυπνά" για τα καλά τους συνωμοσιολόγους! Υποστηρίζεται πως έχει γυριστεί από τον παραγωγό ντοκιμαντέρ T. Patrick Murray στις 3 Μαρτίου του 1999, τέσσερις ημέρες πριν τον θάνατο του Κιούμπρικ, αλλά δημοσιεύτηκε φέτος.

Δείχνει έναν άνδρα με μούσια, που λέγεται πως είναι ο δημιουργός της θρυλικής "Λάμψης" να ανακοινώνει πως θέλει να ομολογήσει κάτι. "Οι συνωμοσιολόγοι είχαν δίκιο στην συγκεκριμένη περίπτωση". Στην συνέχεια λέει στον άνθρωπο που κάνει την συνέντευξη πως το όλο εγχείρημα ήταν σκηνοθετημένο για να εκπληρώσει την "προφητεία" του πρώην Αμερικανού Προέδρου, John F Kennedy, δηλαδή την κατάκτηση του διαστήματος και φυσικά την επικράτηση των ΗΠΑ εναντίον των Ρώσων!

Μια ομολογία που θα άλλαζε την ιστορία


Το ντοκιμαντέρ ξεκινά με τον υποτιθέμενο Κιούμπρικ να λέει πως τον είχε συνεπάρει η ιδέα να έχει την ευκαιρία να γυρίσει μια ταινία με τις προσεληνώσεις και να προσθέτει: "Διέπραξα μία τεράστια απάτη εναντίον του αμερικανικού λαού, την οποία τώρα θα εξηγήσω και η οποία εμπλέκει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τη NASA. Η απάτη ήταν ότι οι προσεληνώσεις ήταν πλαστές, ήταν όλες πλαστές κι εγώ ήμουν ο άνθρωπος που τις κινηματογράφησα".

"Είναι ολοκληρωτικά προϊόν μυθοπλασίας. Είναι μία χωρίς προηγούμενο απάτη εναντίον τους (σ.σ. του λαού). πρέπει να γνωρίζουν. Η κυβέρνηση, εν γνώσει της, το εκμεταλλεύεται κάνοντας την μία απάτη μετά την άλλη" συμπληρώνει ο ίδιος κι όταν ο παραγωγός τον ρωτά πως πείστηκε να δεχτεί και να γίνει συνένοχος στην απάτη, εκείνος απαντά:

"Δεν ήθελα. Δεν είναι μυστικό πως η NASA πάντα ήθελε να εκπληρώσει αυτό το όνειρο του Κέννεντι".

Ακόμη λέει πως ένιωθε ταυτόχρονα ενοχές και υπερηφάνεια για τις πράξεις του, ενώ στην αρχή του φιλμ, το ζευγάρι συζητά για μια "νομική συμφωνία" και συγκεκριμένα πως δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί πριν την συμπλήρωση 15 ετών από τον θάνατο του Stanley Kubrick.

Αντιδράσεις...

Οι συνωμοσιολόγοι έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί πως ο Κιούμπρικ βοήθησε στην κινηματογράφιση των αποστολών Apollo 11 και Apollo 12, αλλά αρνήθηκε να κάνει οτιδήποτε παραπάνω. Υποστηρίζουν πως ο αμερικανός σκηνοθέτης εργάστηκε για 16 μήνες σε ένα ειδικά κατασκευασμένο κινηματογραφικό στούντιο στο Huntsville, της Αλαμπάμα, για να σκηνοθετήσει τις εικόνες που δείχνουν τον αμερικανό αστροναύτη, Neil Armstrong, να κατακτά το φεγγάρι.

[Από αριστερά προς τα δεξιά: Frederick Ordway III (NASA adviser), Donald Slayton (NASA astronaut), Arthur C. Clarke, unknown, Stanley Kubrick, George Mueller στην Αγγλία το 1960]

Στον αντίποδα, όσοι διαφωνούν μα τους λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, υποστηρίζουν πως ρωσικοί δορυφόροι παρακολουθούσαν τις αμερικανικές αποστολές κι έτσι θα μπορούσαν να καταλάβουν το ενδεχόμενο η αποστολή της NASA να μην πήγε στη σελήνη.

Ήδη πολλά είναι τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί στο διαδίκτυο και τα οποία αμφισβητούν ευθέως την γνησιότητα του συγκεκριμένου φιλμ, υποστηρίζοντας πως ο άνδρας αυτός δεν μοιάζει καν με τον Stanley Kubrick.

Σε ένα άλλο βίντεο, ο δημιουργός του υποστηρίζει πως παρουσιάζει αποδείξεις για το ότι το συγκεκριμένο φιλμ δεν είναι αυθεντικό, αφού τονίζει πως σε κάποια σημεία ο "Κιούμπρικ" ακούγεται διαφορετικός. Ακόμη, υποστηρίζει πως ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ αποκαλεί "Tom" τον υποτιθέμενο "Κιούμπρικ", στον οποίο επίσης δίνει συμβουλές για το πως θα πει τις... ατάκες του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: