WHBC-GR: Colin Davidson | Ο άνθρωπος που ζωγράφισε το εξώφυλλο του Time με τη Μέρκελ

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Colin Davidson | Ο άνθρωπος που ζωγράφισε το εξώφυλλο του Time με τη Μέρκελ

Ο βορειοιρλανδός Κόλιν Ντέιβιντσον (Colin Davidson), ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του περιοδικού Time με την προσωπογραφία της Αγκελα Μέρκελ μιλάει για την έμπνευσή του...

Κάθε χρόνο το περιοδικό Time απευθύνεται σε έναν γνωστό καλλιτέχνη ζητώντας του να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο του Δεκεμβρίου για το πρόσωπο της χρονιάς. Σε αυτήν την διαδικασία έχουν πάρει μέρος ιερά τέρατα των εικαστικών τεχνών, από τον γάλλο Μαρκ Σαγκάλ ως τον Αντι Γουόρχολ. Η προσωπογραφία για το τεύχος αυτής της χρονιάς ανατέθηκε στον Κόλιν Ντείβιντσον, έναν βορειοιρλανδό καλλιτέχνη ο οποίος ζει και εργάζεται στο Μπέλφαστ.

Σημασία στην έκφραση των ματιών της

Ο D.W. Pine διευθυντής δημιουργικού του περιοδικού ήταν ο άνθρωπος που σκέφτηκε να ανατεθεί η δουλειά στον Colin Davidson. Ο Pine δηλώνει πως το στοιχείο που τράβηξε την προσοχή του μελετώντας το πρόσωπο της γερμανίδας καγκελαρίου ήταν τα μάτια της. 

«Για μένα όλα έχουν να κάνουν με τα μάτια.» λέει ο υπεύθυνος του περιοδικού και δεν έχει άδικο, καθώς τα μάτια στον πίνακα του Davidson μοιάζουν εντελώς ρεαλιστικά αν και στο υπόλοιπο πορτραίτο κυριαρχούν οι χοντρές πινελιές.

Ο ιρλανδός ζωγράφος ειδικεύεται σε μεγάλες προσωπογραφίες, πολλές από τις οποίες έχουν κερδίσει διεθνή βραβεία. Ο ίδιος δηλώνει στο Time ότι ότι στόχος του δεν ήταν μονον να αποτυπώσει το πρόσωπο της Μέρκελ αλλά «και την αίσθηση της αξιοπρέπειας της καγκελαρίου, την συμπόνια και την ανθρωπιά».



Ο Colin Davidson έχει φιλοτεχνήσει τις προσωπογραφίες πολλών διασήμων, όπως ο Μπράντ Πιτ και ο Σερ Κένεθ Μπράνα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: