WHBC-GR: «Έφυγε» ο θρυλικός τραγουδιστής Αλέν Τουσέν

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

«Έφυγε» ο θρυλικός τραγουδιστής Αλέν Τουσέν

Πέθανε τη Δευτέρα το βράδυ ο Αλέν Τουσέν (Allen Toussaint) ενώ βρισκόταν σε περιοδεία. Ήταν στην Ισπανία κι έδωσε την τελευταία του παράσταση στη Μαδρίτη. Ο θρυλικός τραγουδιστής, πιανίστας και συνθέτης της R&B, «έφυγε» σε ηλικία 77 ετών...

Ο θάνατός του σπουδαίου καλλιτέχνη από τη Νέα Ορλεάνη, οφείλεται σε καρδιακή προσβολή που υπέστη αμέσως μόλις κατέβηκε από τη σκηνή, σύμφωνα με τους υπεύθυνους νοσοκομείου της πόλης.

Τα «Working in the Coal Mine», «Southern Nights» και «Fortune Teller» είναι τρία από τα πιο γνωστά τραγούδια του με τα περισσότερα από αυτά να γίνονται τεράστιες επιτυχίες, διασκευασμένα από άλλους καλλιτέχνες.

Κυκλοφόρησε πολλούς εξαιρετικούς δίσκους και στις έξι δεκαετίες της καριέρας του συνεργάστηκε με πλήθος κόσμου, από τον Πολ Μακάρτνεϊ και την Ιρμα Τόμας έως τον Ααρον Νέβιλ και τον Τζο Κόκερ.

Μέλος του Rock and Roll Hall of Fame ανακηρύχθηκε το 1998, ενώ υπήρξε ένα από τα θύματα της καταστροφής του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη, χάνοντας το σπίτι και το προσωπικό του αρχείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: