WHBC-GR: Λευκός Οίκος: Οταν ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό... (βίντεο)

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Λευκός Οίκος: Οταν ο Ομπάμα τηλεφώνησε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό... (βίντεο)

Ένα ασυνήθιστο τηλεφώνημα πραγματοποίησε την Τρίτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, θέλοντας να συγχαρεί τον αμερικανό αστροναύτη Σκοτ Κέλι για το ρεκόρ παραμονής του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό...

Στον Λευκό Οίκο γιόρταζαν την βραδιά της αστρονομίας, μια γιορτή για την επιστήμη, την τεχνολογία και το διάστημα, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε στο τηλέφωνο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να συνομιλήσει με τους δυο αμερικανούς αστροναύτες, Σκοτ Κέλι και Κελ Λίντγκρεν, που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη γη.

Ο Κέλι θα παραμείνει για έναν χρόνο στον Σταθμό και ήδη έχει διανύσει το μισό διάστημα. 

Ο πρόεδρος Ομπάμα τον επαίνεσε για την προσπάθειά του και το έργο που επιτελεί καθώς και για τις υπέροχες φωτογραφίες που ανεβάζει στο από το διάστημα. 

Τον ρώτησε «πώς αισθάνεται;».

«Περίφημα», απάντησε ο Σκοτ Κέλι, ενημερώνοντας τον πρόεδρο ότι «συνεχίζει γεμάτος ενέργεια και με ενθουσιασμό για την ολοκλήρωση της αποστολής του».

Η μεγάλης χρονικής διάρκειας παραμονή του Κέλι στονΔιεθνή Διαστημικό Σταθμό εντάσσεται στο πλαίσιο προγράμματος για τη διερεύνηση των επιπτώσεων στο ανθρώπινο σώμα και αποσκοπεί στην εξαγωγή συμπερασμάτων που θα χρησιμεύσουν για την σχεδίασης επανδρωμένης αποστολής στον Αρη


Δεν υπάρχουν σχόλια: