WHBC-GR: Οι ταινίες της εβδομάδας

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας

Οκτώ νέες ταινίες «προσγειώνονται» αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες με την πολυαναμενόμενη ταινία «Ο Αστακός» του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου να αποτελεί αξιόπιστη σινεφίλ επιλογή...

Η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιώργου Λάνιθμου «Ο Αστακός» δεσπόζει αυτή την εβδομάδα, ωστόσο το ριμέικ «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» δια χειρός Στράτου Μαρκίδη και η ταινία «Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά» με τον Μπράντλεϊ Κούπερ δεν περνούν απαρατήρητες.

Ο «Αστακός» του Γιώργου Λάνιθμου, που τον περασμένο Μάιο κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών,  βγαίνει σήμερα Πέμπτη, στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες.

«Ο Αστακός» 

(Δραματική κομεντί, 2015, Ιρλανδία-Μ. Βρετανία-Ελλάδα-Γαλλία-Ολλανδία, 118’) του  Γιώργου Λάνιθμου. Με τους Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσελ Βάις, Αριάν Λαμπέντ, Λεά Σεϊντού,  Αγγελική Παπούλια

Σε μια μελλοντική κοινωνία, όποιος ζει μόνος μεταφέρεται σε ένα απομονωμένο ξενοδοχείο, όπου εντός 45 ημερών πρέπει να βρει το ταίρι του. Αν αποτύχει, μετατρέπεται σε ζώο της επιλογής του και ελευθερώνεται στο δάσος, το οποίο όμως κρύβει κι αυτό τα δικά του επικίνδυνα μυστικά.

«Πορφυρός λόφος» 

(Φαντασίας, 2015, ΗΠΑ, 119’) του Γκιγέρμο ντελ Τόρο. 
Με τους Τομ Χίντλστον. Μία Bασικόφσκα, Τζέσικα Τσαστέιν, Τσάρλι Χάναμ

Στη Νέα Υόρκη του 19ου αιώνα η Ίντιθ Κούσινγκ, μια νεαρή επίδοξη συγγραφέας και κληρονόμος μεγάλης περιουσίας, ερωτεύεται τον γοητευτικό Βρετανό αριστοκράτη Τόμας Σαρπ, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ μαζί με την αδελφή του. 

Όταν ο πατέρας Κούσινγκ ανακαλύπτει πως τα δυο αδέλφια κρύβουν ένα επικίνδυνο μυστικό, δολοφονείται και η Ίντιθ ταξιδεύει μαζί τους, ως κυρία Σαρπ πλέον, στο γοτθικό αρχοντικό τους στη βρετανική επαρχία.

«Pan» 
(Φαντασίας, 2015, ΗΠΑ-Μ. Βρετανία-Αυστραλία, 111’) του  Τζο Ράιτ. Με τους Χιου Τζάκμαν, Λιβάι Μίλερ, Γκάρετ Χέντλαντ, Ρούνι Μάρα

Στη Βρετανία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο μικρός Πίτερ απάγεται από ιπτάμενους πειρατές και από το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγαλώνει μεταφέρεται στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσει τους παράξενους κατοίκους της, τον νεαρό ακόμα Χουκ και τη δυναμική Τάιγκερ Λίλι. Όμως για να ανακαλύψει το πεπρωμένο του θα πρέπει να γίνει ο ιπτάμενος Πίτερ Παν και να τα βάλει με τον αδίστακτο Μαυρογένη.

«Ο σεφ που έπαιζε με τη φωτιά»-(BURN) 
(Δραματική, 2015, ΗΠΑ) του Τζον Γουέλς. Με τους Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Ντάνιελ Μπρουλ

Διάσημος σεφ του Παρισιού, βραβευμένος με δυο αστέρια Michelin, ο Άνταμ Τζόουνς έχει πάρει την κάτω βόλτα λόγω του ανεξέλεγκτου ταπεραμέντου του και της άστατης ζωής του. Ξεκινώντας ξανά από τα χαμηλά, αναζητά στο Λονδίνο την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του και να αποκτήσει το πολυπόθητο τρίτο αστέρι Michelin.

«Love» 
(Δραματική, 2015, Γαλλία-Βέλγιο, 135’) του  Γκασπάρ Νοέ. Με τους: Αομί Μιγιόκ, Καρλ Γκλάσμαν, Κλάρα Κριστέν

Ένας παντρεμένος άντρας με ένα παιδί δυο ετών, δέχεται ένα τηλεφώνημα από τη μητέρα της πρώην φιλενάδας του, η οποία ανησυχεί καθώς δεν έχει νέα της εδώ και δύο μήνες. Εκείνος, γεμάτος τύψεις, αρχίζει να αναπολεί τη σχέση τους…

«Ξενοδοχείο για τέρατα 2» 
(Κινούμενα σχέδια, 2015, ΗΠΑ, 89’) του Γκέντι Ταρτακόβσκι. Με τις φωνές των Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Κωνσταντίνου Τζούμα

Ο Δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο εγγονάκι του, τον Ντενίσεβιτς, που δεν δείχνει ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης. Έτσι, ενώ η Μέιβις αποφασίζει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πιο φυσιολογικής ανατροφής του γιου της στον κόσμο των ανθρώπων, ο Δρακουλοπαππούς αποφασίζει να του ξυπνήσει το τερατάκι μέσα του.

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» 
(Κωμωδία, 2015, Ελλάδα) του Στράτου Μαρκίδη. Με τους Χρύσα Ρώπα, Γιάννη Τσιμιτσέλη

Ριμέικ της κλασικής ελληνικής κωμωδίας.

«Επιστροφή στην Ιθάκη» (Δραματική, 2014, Γαλλία-Βέλγιο, 95’) του  Λοράν Καντέ. Με τους Ιζαμπέλ Σάντος, Χόρχε Περουγκόρια, Νέστορ Χιμένες

Ένα ζεστό απόγευμα, πέντε φίλοι μαζεύονται σε μια ταράτσα της Αβάνας για να γιορτάσουν την επιστροφή ενός απ’ αυτούς ύστερα από 16 χρόνια εξορίας στη Μαδρίτη.





Δεν υπάρχουν σχόλια: