WHBC-GR: Το υποβρύχιο μουσείο της Καραϊβικής

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Το υποβρύχιο μουσείο της Καραϊβικής

Το 2006 ο καλλιτέχνης Jason deCaires Taylor δημιούργησε τον πρώτο υποβρύχιο κήπο με γλυπτά στα ανοιχτά της Γρενάδας στις Δυτικές Ινδίες...

Τρία χρόνια αργότερα ίδρυσε το Υποβρύχιο Μουσείο Τέχνης (Museo Subacuático de Arte -MUSA) στα νερά που βρέχουν το Κανκούν του Μεξικού, πάρα πολύ κοντά σε ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στον κόσμο για καταδύσεις με αναπνευστήρα... 

Τα γλυπτά έχουν το πλεονέκτημα να προσελκύουν τους δύτες κι έτσι οι κορραλιογενείς ύφαλοι της περιοχής υφίστανται λιγότερη φθορά από τον τουρισμό.

Από τότε που ξεκίνησε, ο 36χρονος βρετανός γλύπτης έχει εγκαταστήσει στο βυθό περισσότερα από 500 γλυπτά φυσικών διαστάσεων και, την ίδια στιγμή, έχει δημιουργήσει μια έκταση 1.000 τετραγωνικών που αποτελεί πολύ ευνοϊκό habitat για τη θαλάσσια ζωή της περιοχής μιας και χρησιμοποιεί για την κατασκευή τους τσιμέντο με ουδέτερο pH.

Τα υποβρύχια έργα του γλύπτη Jason deCaires Taylor είναι συγκεντρωμένα σε ένα όμορφο φωτογραφικό λεύκωμα που κυκλοφόρησε πέρυσι τον Απρίλιο με τον τίτλο "The Unterwater Museum".

Δείτε τις εικόνες:



















Σε αυτή την εικόνα βλέπετε τη συλλογή των γλυπτών στις αποβάθρες του Πουέρτο Κανκούν λίγο πριν την καταπόντιση τους στο βυθό .







Δεν υπάρχουν σχόλια: