WHBC-GR: Τα μυστήρια των ναυαγίων (photo gallery)

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Τα μυστήρια των ναυαγίων (photo gallery)

Οι αυτόνομες καταδύσεις αποτελούν εισιτήριο για έναν μαγευτικό και μυστηριώδη κόσμο με πανέμορφα τοπία, απόκοσμα ναυάγια και θαλάσσια ζωή σε ποικίλα χρώματα, μεγέθη και σχήματα...

Η αυτόνομη κατάδυση προσφέρει επίσης έντονη αίσθηση ελευθερίας, ίσως και την ψευδαίσθηση ότι πετάς, και μια απόλυτη ηρεμία. Ο ίδιος ο βυθός είναι από τις μεγαλύτερες απολαύσεις και η γνωριμία έστω μέσα από τον φακό, έστω και για λίγο, πώς είναι να ζεις κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

«Το αγαπημένο μου θέμα ήταν ανέκαθεν τα ναυάγια. Τα κουφάρια των καραβιών που είτε βυθίστηκαν είτε ποντίστηκαν στον βυθό γίνονται σιγά σιγά αναπόσπαστο μέρος του, αφού σταδιακά μετατρέπονται σε θαλάσσιους υφάλους και προσφέρουν καταφύγιο σε πολλά είδη θαλάσσιας ζωής όπως σαργοί, σμέρνες, χταπόδια κ.ά. Στις φωτογραφίες που φιλοξενεί αυτό το άρθρο, ο αναγνώστης βλέπει μερικά από τα ναυάγια της Κύπρου αλλά και άλλους καταδυτικούς προορισμούς του νησιού».

Αρκετά από τα ναυάγια που ποντίστηκαν πρόσφατα αναβάθμισαν την Κύπρο ως καταδυτικό προορισμό. Έτσι, προσφέρεται στους δύτες η ευκαιρία να δούνε την επίδραση της φύσης πάνω τους, είναι μια διαδικασία που ανυπομονείς να καταγράψεις με τη μηχανή σου.

«Στις λήψεις μου, όπως φαίνεται, πάντα περιλαμβάνω τους δύτες για να αποδώσω αυτό που νιώθω, το δέος δίπλα από το ναυάγιο και το μεγαλείο του τοπίου, ειδικά όταν πρόκειται για το Ζηνοβεία, αλλά και την αίσθηση του δύτη που «πετάει» δίπλα από το ξεχασμένο πλοίο. 

Οι συνθήκες φυσικά μπορεί να είναι δύσκολες, για παράδειγμα πολλές φορές τα νερά δεν είναι καθαρά ή υπάρχει θαλασσοταραχή, αλλά με τις κατάλληλες ρυθμίσεις, φωτισμό και με σύμμαχο την εμπειρία και την επιμονή, προσπαθώ πάντα να αποτυπώνω όσο πιο αντιπροσωπευτικά μπορώ τον κόσμο αυτό και ελπίζω να σας μετέφερα με επιτυχία κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας».

Φωτογραφική επιμέλεια: Στέφανος Καστρινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: