WHBC-GR: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ | Φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα ο «Αστακός» του Λάνθιμου

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΩΝ | Φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα ο «Αστακός» του Λάνθιμου

Η πρώτη αγγλόφωνη απόπειρα του Γιώργου Λάνθιμου κέρδισε το χειροκρότημα της πλειοψηφίας των κριτικών στο Φεστιβάλ των Καννών καθώς και πολλά κολακευτικά σχόλια στα διεθνή Μέσα και τα social media...


«Είχαμε μεγάλη δημιουργική ελευθερία, κάναμε αυτά που θέλαμε στο όριο που μπορούσαμε, οι παραγωγοί μου με υποστήριξαν απόλυτα κι ήταν μια διαφορετική εμπειρία λόγω χώρας, αλλά με την ίδια κινηματογραφική προσέγγιση», εξήγησε ο Έλληνας σκηνοθέτης μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την πρώτη προβολή του «The Lobster» («Ο Αστακός»).

Όσον αφορά στο πώς συνέλαβε την ιδέα της ταινίας, είπε ότι μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου ήθελαν να κάνουν κάτι για τις ανθρώπινες σχέσεις, μ’ έναν πιο ρομαντικό τρόπο.

«Δουλέψαμε μαζί και φτιάξαμε την ταινία. Αποφασίσαμε να κάνουμε την ταινία στα αγγλικά, γιατί μετά από 2-3 ταινίες στην Ελλάδα ήθελα να κάνω κάτι μεγαλύτερο και στην Ελλάδα είναι κάπως περιορισμένος ο τρόπος που μπορούν να γίνουν οι ταινίες», συμπλήρωσε.

«Ο Αστακός» είναι η πρώτη ελληνικής συμπαραγωγής ταινία στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ, μετά το 1998 και το «Μια αιωνιότητα και μια ημέρα» του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που κατέκτησε το Χρυσό Φοίνικα.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Ιρλανδία και παίζουν διάσημοι πρωταγωνιστές όπως η Ρέιτσελ Βάις και ο Κόλιν Φάρελ. «Θεωρώ ότι την ταινία καθορίζει η αίσθηση βαθιάς μοναξιάς και φόβου», δήλωσε ο Φάρελ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: