WHBC-GR: Πολεμικό πλοίο του Β' Παγκ.Πολέμου ανακάλυψε η Microsoft-Pic

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Πολεμικό πλοίο του Β' Παγκ.Πολέμου ανακάλυψε η Microsoft-Pic

Μία ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον συνιδρυτή της Microsoft Πολ Αλεν ανακάλυψε το ιαπωνικό πολεμικό πλοίο Musashi, ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ και το οποίο βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στα ανοικτά των ακτών των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε ο δισεκατομμυριούχος...


Για τις έρευνες χρησιμοποιήθηκε το γιοτ του Αλεν, το M/Y Octopus, το οποίο διαθέτει συστήματα προηγμένης τεχνολογίας και σε συνδυασμό με τη μελέτη ιστορικών αρχείων και τοπογραφικών δεδομένων οι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν το πλοίο, δίνοντας ένα τέλος στο μυστήριο δεκαετιών που περιέβαλε την ακριβή τοποθεσία του Musashi.

Το πολεμικό πλοίο βυθίστηκε στις 24 Οκτωβρίου 1944 από αμερικανικά αεροσκάφη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 1.000 Ιάπωνες, δηλαδή περίπου το ήμισυ του πληρώματος του πλοίου. "Ο κ. Αλεν έψαχνε για το Musashi για παραπάνω από 8 χρόνια και η ανακάλυψη αυτή θα βοηθήσει όχι μόνο να ολοκληρωθεί η ιστορία του πλοίου αλλά και να δώσει ένα συναισθηματικό κλείσιμο στις οικογένειες εκείνων που έχασαν τη ζωή τους", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του.

Ο αυτοκράτορας Χιροχίτο και το προσωπικό του επί του σκάφους Μουσάσι, 24 του Ιουνίου, 1943 (photo:.wikipedia.org/wiki/Japanese)

Το Μουσάσι ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θωρηκτά που κατασκευάστηκαν ποτέ, ζυγίζοντας σχεδόν 73.000 τόνους όταν ήταν πλήρως φορτωμένο, ενώ διέθετε 9 κύρια όπλα και αεροσκάφη. Τα μεγαλύτερα όπλα του μπορούσαν να εκτοξεύσουν πυραύλους που έφταναν σε βάρος τον 1,5 τόνο ο καθένας. "Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολεμικά πλοία και το καμάρι ενός ολόκληρου έθνους", αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αλεν. Εκπρόσωπος της ομάδας του Αλεν δήλωσε ότι περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την ανακάλυψη θα γίνουν διαθέσιμες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Το Musashi όπως εμφανίστηκε στα μέσα του 1944 (photo:wikipedia.org/wiki/Japanese)




Photos:wikipedia.org/wiki/Japanese


Δεν υπάρχουν σχόλια: