WHBC-GR: Mangatellers: Από τη Θεσσαλονίκη στην παγκόσμια αγορά κόμικς

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Mangatellers: Από τη Θεσσαλονίκη στην παγκόσμια αγορά κόμικς

Η ομάδα των Mangatellers από τη Θεσσαλονίκη συγκέντρωσε, μέσω crowd funding, το κεφάλαιο που απαιτείται για να κάνει το πρώτο ουσιαστικό επιχειρηματικό βήμα της..

Mε απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προσπάθεια των Mangatellers, των τεσσάρων Ελλήνων καλλιτεχνών- δημιουργών από τη Θεσσαλονίκη, που πέτυχαν με χρηματοδοτικό εργαλείο το crowd funding και μέσω της πλατφόρμας χρηματοδότησης Kickstarter, να συγκεντρώσουν τα κεφάλαια που χρειάζονται για να κάνουν το πρώτο ουσιαστικό τους επιχειρηματικό βήμα.

Η ομάδα των Mangatellers,  εκδίδοντας το πρώτο δικό της Ιαπωνικό βιβλίο κόμικ από τη σειρά  «Remember ur Nature» ή, εν συντομία «R.u.N», απέδειξε την απήχηση που έχουν τα manga «R.u.N» και ο πρωτότυπος συνδυασμός της Ιαπωνικής κουλτούρας των κόμικ, με στοιχεία της ευρωπαϊκής παράδοσης.

Οι Mangatellers, έπιασαν και μάλιστα ξεπέρασαν τον στόχο τους, φτάνοντας στο 103%. Συγκέντρωσαν 5.664 λίρες Αγγλίας αντί των 5.500 λιρών που ζητούσαν κι’ ετοιμάζονται πλέον για την αγορά.  Την επιτυχία αυτή χρωστούν στους υποστηριχτές που είχαν από την διεθνή κοινότητα φίλων της τέχνης του parkour και των ιαπωνικών manga.

Η ομάδα των Mangatellers αποτελείται από δύο σεναριογράφους, τους Ραφαήλ Βουτσίδη και τον Καρυοφύλλη – Χρίστο Χατζόπουλο, έναν σκιτσογράφο, τον Μάνο Λαγουβάρδο και έναν βοηθό σκιτσογράφου, τον Νικήτα Εφημίδη. Οι δύο σεναριογράφοι, κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σε Πληροφοριακά Συστήματα και σε Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική , λειτουργούν επίσης ως παραγωγοί και εκδότες στην ομάδα και είναι τα ιδρυτικά της μέλη.

Το εγχείρημα των Mangatellers, είναι το πρώτο που γίνεται από τη Θεσσαλονίκη, για εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω crowd funding, δηλαδή από το ευρύ κοινό. Με τα κεφάλαια που συγκέντρωσαν οι Mangatellers θα μπορέσουν να τυπώσουν το πρώτο τεύχος της σειράς «R.u.N», της σειράς που δημιουργούν σταδιακά από το 2008 και που ως τώρα δημοσιεύουν  στο Διαδίκτυο δωρεάν.

Oι φίλοι των κινουμένων σχεδίων και των ιαπωνικών κόμικ manga στη Θεσσαλονίκη, θα έχουν την ευκαιρία, την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου, να γνωρίσουν τους Έλληνες Mangatellers και τα σχέδιά τους για το μέλλον, στη μεγάλη γιορτή για τον «Πόλεμο των Άστρων» και την πολυαναμενόμενη ταινία «Star Wars The Force Awakens».

Την εκδήλωση, που βρίσκεται υπό την αιγίδα των Mangatellers,  διοργανώνουν το Cosmic Realms και το AnimeHouse, στο κατάστημα του AnimeHouse ,Στρατηγού Καλλιδοπούλου 26.






Δεν υπάρχουν σχόλια: