WHBC-GR: Αυτό θα είναι το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αυτό θα είναι το πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo

«Je suis Charlie» και από τον Mωάμεθ που δακρύζει από το αριστερό του μάτι για τη σφαγή στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό και λέει «Ολα είναι συχωρεμένα»..

Η γαλλική σατιρική εβδομαδιαία εφημερίδα Charlie Hebdo, που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη το πρώτο φύλλο της μετά την ασύλληπτη τραγωδία με τα 12 θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, θα έχει στο πρωτοσέλιδό της και πάλι μια καρικατούρα του Μωάμεθ. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το Charlie Hebdo θα κυκλοφορήσει με την καρικατούρα του Μωάμεθ με ένα δάκρυ να τρέχει στο αριστερό του μάτι, κρατώντας μια πινακίδα που γράφει «Je Suis Charlie», όπως αυτές που κράδαιναν τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδήλωσαν στη Γαλλία για να υπερασπιστούν την ελευθερία της έκφρασης.

Photo:independent.co.uk

Το σχέδιο που υπογράφεται από τον σκιτσογράφο Λουζ ολοκληρώνεται με τον συγκινητικό τίτλο... «Ολα είναι συχωρεμένα». Η σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo στη συμβολική «έκδοση των επιζώντων» την Τετάρτη θα τυπώσει έναν αριθμό τριών εκατομμυρίων φύλλων έναντι των 60.000 που ήταν η κανονική της έκδοση. 

Η σατιρική εφημερίδα παρά τα θύματα που μετρά και την προσπάθεια «δολοφονίας» της ελευθερίας της έκφρασης από τους τρομοκράτες έχει υποσχεθεί να μην ξεπουλήσει τα δικαιώματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν «και το δικαίωμα στη βλασφημία». 

Εν τούτοις, η νέα καρικατούρα του περιοδικού με τον Μωάμεθ θα μπορούσε να εξοργίσει εκ νέου κάποιους εξαιρετικά ευσεβείς μουσουλμάνους που πιστεύουν ότι απαγορεύεται να απεικονίζουν τον Προφήτη τους με οποιονδήποτε τρόπο.


Photo:independent.co.uk

Photo:independent.co.uk

video © 2015 euronews





Δεν υπάρχουν σχόλια: