WHBC-GR: Νέος δίσκος από τους Pink Floyd

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Νέος δίσκος από τους Pink Floyd

Τέλος στη φημολογία μηνών σχετικά με το νέο τους άλμπουμ, το πρώτο μετά από 20 χρόνια, έδωσαν οι Pink Floyd ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του δίσκου “Endless River” στις 10 Νοεμβρίου...

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το “Endless River”, θα είναι διπλό instrumental LP, παρόλο που το ένα κομμάτι («Louder Than Words») θα έχει στίχους με την υπογραφή της συζύγου του Gilmour, Polly Samson...


Ο δίσκος αποτελεί φόρο τιμής στον κιμπορντίστα Richard Wright, που πέθανε το 2008 και η ιδέα ξεκίνησε από τον Gilmour και τον ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason.

“Ακούσαμε για περισσότερο από 20 ώρες να παίζουμε οι τρεις μας και διαλέξαμε τη μουσική που θέλαμε να δουλέψουμε για το νέο άλμπουμ' δήλωσε ο Gilmour. 'Τον τελευταίο χρόνο προσθέσαμε νέα κομμάτια, ξαναγράψαμε άλλα και γενικά αξιοποίησαμε την τεχνολογία του στούντιο για να φτιάξουμε ένα άμλπουμ των Pink Floyd του 21ου αιώνα”, είπε ακόμα.

“Το Endless River είναι ένας φόρος τιμής στον Rick. Νομίζω ότι αυτός ο δίσκος είναι ένας καλός τρόπος αναγνώρισης αρκετών απ' όσα έκανε και του πως ο τρόπος που έπαιζε ήταν η καρδιά του ήχου των Pink Floyd. Ακούγοντας τα ξανά πραγματικά μου θύμισε πόσο σημαντικός μουσικός ήταν”, πρόσθεσε ο Nick Mason.

Ο Roger Waters πάντως, όπως γράφει το περιοδικό Rolling Stone, δεν έχει καμιά ανάμειξη με το Endless River ενώ το γκρουπ δεν έχει ανακοινώσει σχέδια για ζωντανή παρουσίαση του δίσκου, που είναι ήδη διαθέσιμος για κρατήσεις - παραγγελίες.

Ο δίσκος περιλαμβάνει κομμάτια που είχαν ηχογραφηθεί όταν ετοίμαζαν το τελευταίο τους άλμπουμ, το Division Bell, που είχε κυκλοφορήσει το 1994.

Το εξώφυλλο του δίσκου είναι δημιουργία μιας 18χρονης digital artist της Ahmed Emad Eldin από την Αίγυπτο.

Αυτή είναι η λίστα με τα τραγούδια:

SIDE 1

1. "Things Left Unsaid"

2. "It’s What We Do"

3. "Ebb and Flow"

SIDE 2

1. "Sum"

2. "Skins"

3. "Unsung"

4. "Anisina"

SIDE 3

1. "The Lost Art of Conversation"

2. "On Noodle Street

3. "Night Light"

4. "Allons-y (1)"

5. "Autumn’68"

6. "Allons-y (2)"

7. "Talkin’ Hawkin'"

SIDE 4

1. "Calling"

2. "Eyes To Pearls"

3. "Surfacing"

4. "Louder Than Words"




Δεν υπάρχουν σχόλια: