WHBC-GR: Eva Green | Μια κυρία για την οποία αξίζει να σκοτώσεις στο Sin City (trailer)

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Eva Green | Μια κυρία για την οποία αξίζει να σκοτώσεις στο Sin City (trailer)

Κριτική ταινίας Sin City

Ίσως είναι η πρώτη φορά που από την μία ταινία στην άλλη, περνούν σχεδόν 10 χρόνια, όμως ίσως άξιζε τον κόπο για το νέο Sin City...


Οι Φρανκ Μίλερ και Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ φέρνουν μέσα από ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών ξανά στο προσκήνιο την νουάρ ατμόσφαιρα που κέρδισε κοινό και κριτικούς το 2005, μέσα όμως από την αξιοποίηση της τεχνολογίας και της εκπληκτικής ψηφιακής προβολής των κινηματογράφων Odeon.


Όσοι δεν είνα εξοικειωμένοι με την αίσθηση του Sin City, μπορεί να χρειαστούν κάποια ώρα μέχρι να αντιληφθούν τον τρόπο της σπονδηλωτής εξέλιξης της πλοκής. Η νουάρ διάθεση ωστόσο και το επιλεκτικό χρώμα στις σκηνές, με έμφαση στο κόκκινο, προσδίδουν κάτι το ξεχωριστό.

Μέσα σε μια πόλη διεφθαρμένων, η κυρία για την οποία αξίζει να σκοτώσεις Eva Green, έρχεται να γίνει για μία ακόμα φορά η αγαπημένη κακιά των ταινιών και των ηρώων που βγαίνουν μέσα από κόμικς. Μετά από την Άνοδο της Αυτοκρατορίας και τους 300 η Eva Green ως Ava Lord έρχεται να κλέψει την παράσταση, με τις γυμνές σκηνές της, το δολοφονικό βλέμμα και την εγκληματική απάθεια στο στυλ της.

Γύρω από την αιμοσταγή διάθεση της, μπλέκονται οι ιστορίες του αιμοσταγούς γερουσιαστή Ρορκ, του ... βουνού Marv, που υποδύεται εκπληκτικά ο Μίκυ Ρουρκ, του τζογαδόρου Τζόνυ (Joseph Gordon Levitt) και του ευαίσθητου σκληρού Ντάουιτ Μακάρτνι (Josh Brolin). Η Τζέσικα Άλμπα είναι τόσο αισθησιακά όμορφη, που η εμφάνιση της μοιάζει λίγη μέσα στην ταινία, ενώ το guest του Μπρους Γουίλις, έρχεται να συμπληρώσει την παρέλαση των διάσημων.


Ένα απολαυστικό φιλμ σε ένα αναπάντεχα πλούσιο σίκουελ του 2005, που έρχεται σε εξαιρετική ποιότητα ψηφιακής προβολής από τους κινηματογράφους Odeon.




Άλλη μία παρουσία-έκπληξη στο film είναι η εμφάνιση της εκκεντρικής ντίβας της ποπ Lady Gaga.





Δεν υπάρχουν σχόλια: